Erhverv

Vishal Garg er tilbage i direktørstolen efter massefyring

Der skal mere end et par medarbejder-kontroverser og medieskandaler til at slå Vishal Garg, adm. direktør i Better.com, af pinden. Efter en måneds orlov er han nu tilbage.

Better.coms adm. direktør, Vishal Garg, fyrede onsdag d. 1. december i alt 900 ansatte over et zoom-opkald. Screenshot: Youtube.

Da Vishal Garg i december tog orlov fra sit job som adm. direktør i virksomheden Better.com, var det for at reflektere over-, arbejde med- og forhåbentlig forbedre sin lederstil.

Nu - knap en måned senere - er manden, der fyrede 900 af sine ansatte over et fælles Zoom-møde, tilbage.

Det skriver CNN.

Vishal Garg kom for alvor i offentlighedens søgelys, efter optagelser af ham, der over et fælles videoopkald fyrede 900 medarbejdere i virksomheden Better.com, blev lagt på Youtube.

»Hvis du er med i dette opkald, er du en del af den uheldige gruppe, der bliver afskediget. Din ansættelse er hermed ophævet med øjeblikkelig virkning,« var ordene, Vishal Garg åbnede mødet med onsdag d. 1. december 2021.

Det skabte stor røre, og den adm. direktør svarede igen ved bl.a. at beskylde de fyrede medarbejdere for at have »stjålet« fra Better.com ved at være uproduktive.

»I ved da, at minimum 250 af de opsagte medarbejdere kun arbejdede to timer i gennemsnit, mens de noterede sig for otte timer eller mere i lønsystemet. De stjal fra jer og stjal fra vores kunder, der betaler regningen for vores regning,« skrev han, ifølge mediet Fortune, fra en anonym brugerprofil på et professionelt netværk.

Better.com

Better.com er en platform, som skal hjælpe brugere med alt inden for ejendomsverdenen lige fra at finde det bedste boliglån til indboforsikring til ejendomsmægling.

Senest blev virksomheden vurderet til knap 5,6 mia. kr.

I sidste ende resulterede massefyringen i, at Vishal Garg i midten af december besluttede sig for at holde orlov. Og nu er han altså tilbage på direktørposten.

I et brev til de resterende ansatte i virksomheden, skriver bestyrelsen, at Vishal Garg har brugt sin tid væk fra jobbet på at »reflektere over sit lederskab, genfinde værdierne, der gør Better god, og arbejde tæt med en leder-coach.«

Og tid til at reflektere over sin lederstil kan være godt givet ud. Det er nemlig ikke første gang, at Vishal Garg tiltrækker sig negativ opmærksomhed på baggrund af sin kommunikation til ansatte.

Ifølge erhvervsmediet Forbes er en af hans e-mails til ansatte tidligere blevet offentliggjort, hvor han bl.a. kalder dem for »dumme delfiner« og understreger med store bogstaver, at de ansatte havde gjort ham til grin. Han er desuden blevet beskyldt for favorisering af særlige ansatte.

Læs også
Top job