Erhverv

Novak Djokovic' selskab forventer at lancere sit første produkt næste år

Den serbiske tennisstjerne Novak Djokovic ejer sammen med sin hustru størstedelen af det danske selskab QuantBioRes. Ifølge selskabets direktør er målet at skabe en slags næse-spray, der kan bruges som behandling af coronavirus.

Tennisstjernen Novak Djokovic er ikke selv vaccineret mod coornavirus. Ifølge Ivan Loncarevic, direktør for QuantBioRes, har besluttet ikke noget med hans ejerskab i det danske selskab at gøre. Arkivfoto

Allerede i begyndelsen af marts 2020 blev den serbiske tennisstjerne Novak Djokovic og hans hustru enige med iværksætter Ivan Loncarevic om at stifte et dansk medico-selskab.

Det fortæller Ivan Loncarevic, der er direktør for tennisparrets selskab, til Finans.

Ifølge direktøren har det overordnet formål med selskabet, der har navnet QuantBioRes, aldrig været at udvikle produkter, der kan redde verden fra corona. I stedet er formålet at finde en effektiv metode til at behandle sygdomme forårsaget af vira og resistente bakterier.

Men da coronapandemien brød ud under etableringen, vurderede ejerkredsen, at det var oplagt at starte med at fokusere på netop covid-19.

»Vi udvikler ikke, fordi vi vil redde verden fra corona. Vi udvikler, fordi vi vil vise, at teknologien bag kan være med til at ændre den måde at opfatte infektion på, og hvordan man kan stoppe den mekanisme, der forårsager smitte. Det virker på en virus som corona, men det kunne også have været en hvilken som helst anden virus,« siger Ivan Loncarevic.

Ifølge cvr-registeret er direktøren ikke selv en del af QuantBioRes’ ejerkreds.

Selskabet blev stiftet i juni 2020, og oplysninger fra cvr-registeret viser, at sportsikonet Novak Djokovic ejer 41 pct. af selskabet, mens hans hustru Jelena Djokovic sidder på 39 pct. Derudover ejer Anthony Charles Slingsby, som har adresse i London, 20 pct. af QuantBioRes.

Finans har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Novak og Jelena Djokovic.

Direktør Ivan Loncarevic forklarer, at QuantBioRes arbejder på at udvikle en form for næsespray, der kan bruges mod milde symptomer på corona, mens selskabet også arbejder på et præparat, der kan gives til hårdere ramte covid-patienter.

Han forventer, at Djokovic-parrets selskab allerede i marts kan start en dialog om kliniske forsøg med de britiske myndigheder, men intet er sikkert endnu. Hvis alt går efter planen, forventer QuantBioRes at kunne lancere sit første produkt i 2023.

Det noget opsigtsvækkende samarbejde mellem Djokovic-parret og Ivan Loncarevic kom ifølge direktøren i stand ved, at han sendte en besked til sit netværk, hvor han forklarede, at han arbejdede på et dansk medico-selskab, der effektivt kunne behandle sygdomme forårsaget af vira og resistente bakterier.

Selv forklarer han, at han ikke har nogen relation til Serbien, men alligevel fandt hans forespørgsel om interesserede investorer tilsyneladende alligevel vej til landets største tennisstjerne.

»Djokovic var slet ikke i mit netværk, men når man sender en forespørgsel bredt ud, ved man aldrig, hvad der kommer tilbage. Jeg skrev nok til omkring 50 mennesker, som så har sendt det videre til nogle, som de kender. På den måde kom jeg tilfældigt i kontakt med Novak Djokovic. Jeg havde ikke drømt om at få ham med eller haft ham i tankerne, og jeg har ingen relationer til ham i forvejen,« siger Ivan Loncarevic, der er dansk statsborger og bor i Danmark.

Hvad tænkte du, da det lykkedes at Djokovic og hans hustru som medejere af selskabet?

»Det, synes jeg, er udmærket. Han er en fantastisk mand,« siger Ivan Loncarevic uden yderligere kommentarer.

Han ønsker hellere ikke at kommentere selskabets økonomi. Det er derfor uvist, hvor meget kapital Djokovic-parret har tilført QuantBioRes. Ligesom det er uklart, om ejerkredsen fremadrettet vil bringe yderligere kapital til selskabet.

I 2020-regnskabet skriver ledelsen dog, at »selskabet er i en udviklingsfase og har således ingen indtægter. Kapitalejerne har tilkendegivet at ville understøtte den fortsatte udvikling for det kommende regnskabsår«.

Her fremgår det også, at QuantBioRes hverken tjener penge eller kan levere en positiv egenkapital.

Ivan Loncarevic skriver på sin hjemmeside, at han har været ansat som nyhedsjournalist hos DR fra 1986 til 2000. Derudover fremgår det også, at han har stiftet flere forskellige selskaber og i fire år drevet produktionsselskabet “Den Gode Historie”, som producerede tv-dokumentarprogrammer til bl.a. DR, DR2 og TV2.

Han oplyser, at QuantBioRes samarbejder med 11 forskere i Australien, Slovenien og Storbritanien, som står for selskabets produktudvikling.

Novak Djokovic ligger nummer 1 på verdensranglisten, og så er han god for 1,4 mia. kr.

Læs også
Top job