Erhverv

Radio4 skal fremlægge plan til Radio- og tv-nævnet for at vende lave lyttertal

Nævnet noterer sig, at »i al væsentlighed« opfylder public service-tilladelsens krav, men bemærker et lavt lyttertal.

Radio4 gik i luften for første gang den 1. november 2019 ved midnat og sender fra Banegårdspladsen i Aarhus. Foto: Anita Graversen

Radio- og tv-nævnet er kommet med sin vurdering af Radio4s public service-redegørelse, og overordnet set ser det godt ud for FM-radiokanalen.

Der er dog ét ret væsentligt problem. For mens vurderingen lyder, at Radio4 i »i al væsentlighed« lever op til sine forpligtelser som public service-kanal, påpeger Radio- og tv-nævnet kanalens manglende lyttere.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Slots- og Kulturstyrelsen, der udkom fredag eftermiddag.

»Radio- og tv-nævnet bemærker dog samtidig, at nævnet finder det påfaldende, at en statsstøttet public service-radiokanal, som sender på et allerede veletableret FM-bånd, ikke har et højere lytterantal – og større gennemslagskraft i øvrigt - end det, som er tilfældet for Radio4,« står der i pressemeddelelsen.

Nævnet kræver derfor, at Radio4 i den næste public service-redegørelse skal formulere, hvad stationens mål og gennemslagskraft er, ligesom FM-radiokanalen også skal fremlægge en overordnet plan for, hvordan den når flere lyttere i fremtiden.

Radio4 gik i luften for første gang den 1. november 2019 ved midnat og sender fra Banegårdspladsen i Aarhus. Radio4s sendetilladelse strækker sig frem til 2027, og denne vurdering er altså den anden i rækken af årlige public service-vurderinger.

Radio4 overtog FM-båndet fra Radio24syv, der efter stor politisk polemik ikke mente, at kanalen kunne fortsætte på de nye gældende krav for sendetilladelsen.

Ifølge tal fra DR Medieforskning havde Radio4 i gennemsnit omkring 276.000 ugentlige lyttere i 2021. Da Radio24syv stoppede, lød det ugentlige lyttertal på over en halv million.

Læs også
Top job