Erhverv

3F indkalder til krisemøde efter afsløringer om 3F-formands privatliv

Intet tyder på misbrug af 3F-midler eller embede, lyder meldingen fra fagforbundet, efter at dets formand har fået gengivet en række forhold fra sit privatliv i B.T.

Ifølge 3F's presseafdeling har formand Per Christensen ingen kommentarer til sagen. Arkivfoto: Jonas Olufson
3F

Landets største fagforbund 3F har indkaldt sin hovedbestyrelse til krisemøde i næste uge, efter at dagbladet B.T. fredag har bragt en artikel om formand Per Christensens privatliv.

Det bekræfter fagforbundets presseafdeling, der også har udsendt en skriftlig kommentar fra 3F’s næstformand Tina Christensen:

»Vi er naturligt nok blev spurgt til nogle af de ting, der står i BT’s artikel. Og vi holder et møde for at få nogle afklaringer. Med de oplysninger, vi har i sagen, har vi ikke kendskab til forhold, der tyder på misbrug af hverken embede eller 3F-midler i forbindelse med Per Christensens privatliv. Vi mødes netop for at få en snak om de forhold, der spørges til,« udtaler hun.

B.T.-artiklen omhandler Per Christensens forhold til flere kvinder.

»Men jeg mener, at det her er dybt privat,« hedder det i udtalelsen.

Ifølge presseafdelingen har Per Christensen ingen kommentarer til sagen, men henviser til to opslag, som han har lagt på Facebook.

Her beskriver han selv forholdene som »utroskab« og tilføjer, at han på ingen måde har ladet sagen påvirke sit arbejde som forbundsformand.

Hans opslag har fået i hundredvis af kommentarer fra både kritikere og støtter, herunder boligminister Kaare Dybvad og fødevareminister Rasmus Prehn.

Sidstnævnte mener, at Per Christensens private forhold ikke vedkommer andre:

»For mig vil du stadig være en god kammerat og en super dygtig forbundsformand,« skriver han, mens det konservative folketingsmedlem Mette Abildgaard på Twitter er uenig og giver udtryk for, at forholdene i hendes optik er så alvorlige, at de fortjener at komme frem i offentligheden.

Det endelige tidspunkt for, hvornår hovedbestyrelsen skal mødes, er ifølge presseafdelingen ikke fastlagt endnu.

Læs også
Top job