Erhverv

Bandholm Hotel går konkurs – 40 ansatte har ikke fået løn

Fagforeningen 3F har begæret Bandholm Hotel konkurs på vegne af et medlem, som ikke havde modtaget sin løn. Nu skal der arbejdes på en plan for at genåbne hotellet.

Bandholm Hotel, der ligger på Lolland, er efter længere tids store økonomiske vanskeligheder blevet begæret konkurs. PR-foto.

Det mere end 100 år gamle badehotel Bandholm Hotel har længe været i alvorlige økonomiske vanskeligheder, og nu gik den ikke længere.

Trods en større rekonstruktion, hvor Parken-formanden Allan Agerholm og marketingmanden Christian Bruun købte en større ejerandel af luksushotellet på en ekstraordinær generalforsamling d. 10. januar i år med en ambition om fortsat drift, er selskabet nu knap to uger efter blevet begæret konkurs.

Det fremgår af Statstidende og Det Central Virksomhedsregister (CVR).

Til sidst var der ikke nogen, der ville sponsorere løn til medarbejderne, og så går det stærkt.

Morten Jensen, kurator

Ifølge Lolland-Falsters Folketidende skyldes konkursbegæringen, at omkring 40 ansatte ikke har modtaget løn. Det er de ansattes fagforening 3F, der har begæret selskabet konkurs på vegne af et medlem.

»Der er rigtig mange ansatte, som ikke har fået deres løn, og hvis man ikke har en opsparing, så ved du godt, hvad det betyder. Så er der ikke til huslejen og alt det andet. Det er en alvorlig situation,« siger Lena Blak Eriksen, faglig sekretær for Hotel & Restauration i 3F Guldborgsund, til TV2 Øst.

Efter den manglende lønudbetaling stoppede den tidligere adm. direktør, Charlotte Høyer, med øjeblikkelig virkning, og det var planen, at de to nye medejere Allan Agerholm og Christian Bruun via det nyoprettede selskab Bandholm Invest skulle få hotellet tilbage på ret køl.

Ifølge CVR ejer Allan Agerholm og Christian Bruun samlet 33,33-49,99 pct. af hotellet. Allan Agerholm, der er tidligere direktør for Bella Center og tilhørende hoteller, blev på en ekstraordinær generalforsamling valgt som bestyrelsesformand, mens Christian Bruun er indsat som adm. direktør.

»Der er et uudnyttet potentiale, og det har der været længe,« sagde Christian Bruun for 12 dage siden til Finans.

Men opgaven viste sig at være umulig for de nye investorer og medejere. Selskabet bag hotellet formåede i løbet af blot et år at tabe hele den opbyggede egenkapital, der gik fra 10,1 mio. kr. i 2019 til –2,1 mio. kr. i 2020

Kurator Morten Jensen fortæller til Lolland-Falsters Folketidende, at en konkurs har været under opsejling i længere tid.

»Det er svært at drive hotel i en corona-situationen, og det er nok ikke nemmere i Bandholm, hvor gæsterne skal komme udefra. Så det var et spørgsmål om tid. Man har vidst, hvor det bar hen. Det kræver rigtig mange penge hjemmefra at holde sådan en drift kørende. Og til sidst var der ikke nogen, der ville sponsorere løn til medarbejderne, og så går det stærkt.«

Kurator Morten Jensen fortæller til mediet, at driftsselskabet ved navn AVS 17.01.2022, der indtil i tirsdags hed Bandholm ApS, har lejet hotelbygningen via et andet selskab ved navn Bandholm Ejendomme II ApS. Selskabet har samme ejere, men det er ikke begæret konkurs. Derfor er det endnu uvist, hvis der konkret skal ske med selve hotellet.

Det gamle badehotel var tidligere ejet af Lars Henrik Kristiansen, der er gift med stifteren af den tidligere frikirke Faderhuset, Ruth Kristiansen (tidligere Ruth Evensen). Hotellet var dengang drevet af flere tidligere medlemmer af Faderhuset. Lars Henrik Kristiansen solgte hotellet i 2019 til en række erhvervsfolk, der altså nu har solgt deres andel igen.

Læs også
Top job