Serier

Lars Thuesens Jettime i stort milliontab - nu forventes solid indtjening

Jettimes første årsregnskab byder på underskud og negativ egenkapital. Men selskabet tror på fremtiden.

Corona rammer verden
Lars Thuesen er kendt for at stå bag den nu snart lukkede Basisbank og flyselskabet Jettime, som for nylig har været gennem en konkurs. Foto Charlotte de la Fuente

Jettime, der genopstod på ryggen af det konkursramte Jet Time, kom ud af sit første regnskabsår med et »utilfredsstillende« stort underskud på 69 mio. kr.

Det store underskud har slået bunden af kassen, så egenkapitalen er blevet negativ med over 40 mio. kr. Det er sket på trods af et kapitalindskud på 25 mio. kr. fra ejeren, fremgår det af det nye regnskab, som Jettime har offentliggjort.

Jettime er dog optimistisk om fremtiden trods det store millionunderskud og den generelle krisesituation, som luftfartsbranchen har befundet sig i under coronapandemien.

»Selskabet forventer et overskud før skat på 20-30 mio. kr. i 2021/2022 og yderligere overskud næste år, som sammenlagt vil give selskabet mulighed for at genetablere en positiv egenkapital,« står der i det nye regnskab fra Jettime.

Flyselskabet er ejet af erhvervsmanden Lars Thuesen, som også stod bag det Jet Time, der valgte at kaste håndklædet i ringen i sommeren 2020. Erhvervsmanden købte aktiver ud af det konkursramte selskab for 19 mio. kr.

Allerede i marts 2021 forklarede Lars Thuesen, at pandemien havde forpurret de planer, der var lagt for Jettime. At selskabet havde ligget i »total dvale«, siden det blev oprettet efter konkursen for Jet Time.

»Vi startede det nye Jettime i juli sidste år, og der var det forventningen, at vi skulle ud at flyve i efterårsferien. Det blev ikke til noget. Så troede vi, at det blev til december. Så tænkte vi, at det blev til påske, men lige nu er situationen den, at vi tidligst kommer i gang til juli,« sagde Lars Thuesen.

Han fik ret. For Jettime kom ifølge det nye regnskab på vingerne i juli 2021. Dermed nåede selskabet kun at være i reel drift i to måneder i regnskabsåret.

Siden har Jettime valgt at omlægge regnskabsåret, så der også er kommet regnskab for september 2021, som bød på et underskud efter skat på 2,8 mio. kr.

Jettime beskæftiger over 150 ansatte ifølge regnskabet.

Udover at være ejer af Jettime er Lars Thuesen også kendt for at stå bag Basisbank, som lige nu er ved at blive afviklet.

Læs også
Top job