Erhverv

Se kortet: Danske huspriser er firedoblet de seneste 30 år

Der er sket store stigninger i huspriser de seneste årtier. Det er dog boligejere i bestemte regioner af landet, der nyder bedst af stigningen.

Kvadratmeterpriserne på danske parcel- og rækkehuse er firedoblet de seneste 30 år.

Det viser en beregning, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har foretaget på baggrund af de senest tilgængelige tal fra Finans Danmarks boligmarkedsstatistik.

Kvadratmeterprisen for et dansk parcelhus var i 1992 i gennemsnit 4.000 kr. Ved udgangen af 2021 er prisen firedoblet til 16.533 kr.

I følge Nyboligs opgørelse er der dog tale om markante regionale forskelle i boligprisernes udvikling. Her kommer det nok ikke som nogen overraskelse, at Region Hovedstaden topper udviklingen. I Region Hovedstaden er huspriserne de seneste 30 år mere end femdoblet med en stigning på 466 pct.

Den laveste prisudvikling ses i Region Nordjylland og Region Syddanmark. Her har boligejere dog stadig set over en tredobling af kvadratmeterprisen. Boligejere i Region Nordjylland - der har set den laveste stigning - har oplevet en stigning på 218 pct., mens Region Syddanmark kommer lige efter på en stigning på 219 pct.

I følge ejendomsmæglerkæden Nyboligs pressechef, Alexander Falck Winther, viser tallene, at købet af en bolig kan være en god investering.

»Trods op- og nedture på boligmarkedet siden 1992 er der på den lange bane tale om anseelige prisstigninger, som de seneste tre årtier har givet boligejere et større råderum at realisere fremtidige boligplaner for,« siger Alexander Falck Winther.

Nybolig er en landsdækkende ejendomsmæglerkæde med 220 forretninger fordelt over hele Danmark.

Læs også
Top job