Erhverv

Weibel Scientific har indgået handel for trecifret millionbeløb

Det danske radarselskab, der holder til i Allerød, har lukket en handel med den franske forsvarsgigant Thales. 

Det danske radarselskab Weibel Scientific  har netop lukket en handel med den franske forsvarsgigant Thales. Til højre ses selskabets direktør Frode Scott Nilsen. Foto: PR

Den familieejede danske radarvirksomhed Weibel Scientific, der holder til i Allerød i Nordsjælland, har lukket den største handel i virksomhedens 45-årige historie.

Weibel Scientific udvikler og producerer radarteknologi til bl.a. rumforskning og forsvarsvirksomheder, og den millionstore handel består af 12 såkaldte Xenta Doppler-radarer, som familievirksomheden har solgt til den franske forsvarsgigant Thales.

Ifølge Frode Scott Nilsen, adm. direktør for Weibel Scientific, er værdien af handlen et trecifret millionbeløb. Det konkrete tal vil han ikke komme nærmere.

»Vi har store ambitioner i Weibel (Scientific red.) og forventer at vokse til mere end det dobbelte inden 2025. Salget er en vigtig del af den strategi og gør, at vi kan accelerere vores investeringsplaner hurtigere end ventet. Vi har netop investeret i en stor produktionsbygning i Allerød og forventer indenfor de kommende år at skulle mere end fordoble antallet af medarbejdere,« siger norske Frode Scott Nilsen, der for tre uger indtrådte som direktør hos Weibel Scientific.

På nuværende tidspunkt 250 ansatte og en omsætning på 367 mio. kr. Allerede i 2025 forventer Weibel Scientific at kunne omsætte for mere end en milliard.

Med den nye handel i hus forventer Frode Scott Nilsen, at det lykkes at gennemføre de ambitiøse vækstplaner uden at få tilført kapital til selskabet. Aktuelt ser han manglende på arbejdskraft som den største udfordring for selskabets.

»Det er udfordrende at finde kompetent og specialiserede medarbejdere både i Danmark og udlandet. Vi står overfor at skulle ansætte flere hundrede medarbejdere, og derfor kan vi også blive nødt til at ansætte udenfor Danmark. Vi har jo også en afdeling i Oslo, men også her er det svært at finde ansatte,« siger Frode Scott Nilsen, der er stolt over den vækst, som Weibel Scientific står overfor.

Han fortæller samtidig, at selskabet i øjeblikket bliver kontaktet af flere selskaber, som er interesserede i selskabets produkter, og det bekræfter ifølge direktøren, at Weibel Scientific har et »unikt« produkt.

Også Tommy Ayouty, adm. direktør for Thales Danmark, glæder sig over handlen.

»Det er en central del af Thales’ strategi at samarbejde med de bedste lokale virksomheder på lokale markeder. Den nye kontrakt styrker samarbejdet mellem Weibel og Thales og positionerer begge virksomheder stærkt ift. fremtidige muligheder, samt styrker relationerne mellem Danmarks og Frankrigs forsvarsindustri,« siger han.

Weibel Scientific blev etableret i 1977 og har siden leveret næsten 5.000 radarer til flere end 40 lande.

Læs også
Top job