Erhverv

Rusland-konflikt truer danske virksomheder: »I værste fald vil vi kunne se en halvering af eksporten«

Hundredetusinder af soldater står lige nu ved grænsen mellem Rusland og Ukraine, hvor situationen er mere tilspidset end længe. I værste fald kan det halvere eksporten til landet, ifølge DI, mens store danske virksomheder nervøst afventer situationen.

»Der skal da ikke være tvivl om, at vi foretrækker, at verdens store lande kan finde ud af det med hinanden, så det ikke kommer til at gå ud over ikke kun os, men alle,«
siger Coloplast topchef, Kristian Villumsen, om den tilspændte situation mellem Rusland og Ukraine. Foto: Stine Bidstrup.

Konflikten med Europas nabo mod øst, Rusland, er ved at være så betændt, at danske virksomheder tvinges til at gøre sig overvejelser om, hvad man skal gøre i tilfælde af en eskaleret situation eller en decideret invasion af Ukraine.

For selvom der løbende pågår diplomatiske forhandlinger mellem USA og Rusland, så kan en militær konflikt ikke udelukkes, og det vil påvirke danske virksomheder i landet, fortæller både Dansk Erhverv og DI, to af landets største erhvervsorganisationer. ..

Læs også
Top job