Erhverv

Storfiskeren Henning Kjeldsen i rasende Facebook-opslag: Har solgt fiskerettigheder

Storfisker Henning Kjeldsen har angiveligt solgt en stor andel af sine fiskekvoter, skriver han i et opslag på Facebook.

Storfiskeren Henning Kjeldsen her fotograferet på fiskekutteren Gitte Henning, som på et tidspunkt stod for 10 pct. af al den fangst, der bliver afleveret i Danmark. Han har nu angiveligt solgt en stor del af sine fiskerettigheder. Foto: Arkiv

Den dømte storfisker Henning Kjeldsen fra Skagen har angiveligt solgt en stor andel af sine fiskerettigheder.

Det skriver han i et opslag på den lukkede Facebook-gruppe ”Gitte Henning L349”.

Ifølge opslaget har han solgt alle sine pelagiske fiskerettigheder - som er rettigheden til at industrifiske fisk i stimer på det åbne hav - til seks unavngivne rederier. Derudover har han solgt en nybygget fiskekutter i Spanien, skriver han.

Storfisker langer i samme ombæring hårdt ud efter politikerne for deres behandling af ham.

»Jeg er blevet træt. Ikke træt, som i træt, men træt af den politiske hetz, der har været på mig, mit rederi og min familie de sidste, ja, snart mange år. Startet af regeringspartiet og Dansk Folkeparti og deres mange møder i Folketinget kun for at knuse mig,« skriver Henning Kjeldsen i opslaget efterfulgt af en smiley, der kaster op.

Med opslaget bryder Henning Kjeldsen for første gang tavsheden, siden han i december blev dømt for ulovligt at erhverve sig flere fiskekvoter, end det er tilladt. Det gjorde han i følge anklageskriftet ved at bruge to rådgivere og syv andre personer, herunder hans egen hustru som stråmænd. Henning Kjeldsen blev idømt en personlig bøde på 54 mio. kr.

Derudover blev der krævet konfiskeret midler for et trecifret millionbeløb i ulovlige udbytter og en række medtiltalte får også bøder. I alt blev der givet personlige bøder for 77 mio. kr. og konfiskeret ulovlige udbytter for 162,5 mio. kr.

Selvom Henning Kjeldsen nu angiveligt har solgt stort ud, vil tiden fremover stadig gå med fiskeri, dog på et andet plan, erkender han. Han skriver, at han stadig ejer to skibe, har part i en tredje, mens der er en ny kutter på vej fra et skibsværft.

»Det er ikke, fordi I skal have ondt af mig, for jeg har haft et fantastisk liv med fiskeriet tæt på,« skriver han afslutningsvist i opslaget.

Henning Kjeldsen er - ifølge en opgørelse udgivet i efteråret af fagbladet Økonomisk Ugebrev - nummer 83 på listen over Danmarks rigeste personer. Her opgøres hans formue til 2,3 mia. kr.

Finans har forsøgt at få en kommentar fra Henning Kjeldsen, men han har ikke vendt tilbage på gentagne henvendelser.

Læs også
Top job