Erhverv

Apple leverer salgsrekord og overgår alle forventninger

Teknologigiganten Apple leverer kvartalstal, der er markant bedre end analytikernes forventningerne.

Foto: Imaginechina via AP Images.

Det går tilsyneladende forrygende for teknologikæmpen Apple, som torsdag aften efter børslukketid offentliggjorde særdeles opløftende regnskabstal for selskabets 1. kvartal 2021/2022.

Apple omsatte i første kvartal for 123,9 mia. dollars. Analytikerne havde ifølge Bloomberg forventet en omsætning på 119,1 mia. dollars.

Apple har samtidig registreret en stigning i salget på mere end 11 procent i forhold til samme periode året før.

Chipmangel og generelle forsyningsudfordringer volder tilsyneladende ikke selskabet de samme problemer som tidligere, og de seneste produktlanceringer, som omfatter iPhone 13 og Apple Watch 7, trækker kraftigt op på plussiden.

»Kvartalets rekordresultater var mulige på grund af vores mest innovative udvalg af produkter og tjenester nogensinde,« siger topchef Tim Cook i en pressemeddelelse.

Omsætningen af Apples bedst sælgende produkt - iPhonen – steg til 71,6 mia. dollars i kvartalet, hvilket er en fremgang på 9,2 pct. i forhold til første kvartal året før. Der er ifølge Apple selv tale om en salgsrekord for en enkelt kvartal, og iPhone-salget stod for over halvdelen af Apples omsætning i kvartalet.

Apple har i det seneste kvartal leveret et overskud på 34,6 milliarder dollars.

Læs også
Top job