Erhverv

Babysam vender rekordunderskud til tocifret millionoverskud

Den danske babykæde Babysam kan igen fremvise et tocifret millionoverskud efter de seneste to års store underskud.

Artiklens øverste billede
Babysam er i dag ejet af de tre brødre Peter, Anders og Christian Jalsøe, der alle tidligere har været medarbejdere i virksomheden. Foto: Joachim Ladefoged

Der er igen sorte tal på bundlinjen hos den familieejede danske babykæde Babysam, der sælger produkter til forældre og børn.

Det står klart i selskabets seneste årsregnskab, der viser et overskud efter skat på knap 19 mio. kr. Resultatet står i skærende kontrast til de seneste to regnskabsår, hvor Babysam har lidt et samlet underskud på knap 42 mio. kr.

Alene i det seneste årsregnskab for 2019/2020 led selskabet et bragende underskud på 31,1 mio. kr. efter skat. Underskuddet kom på baggrund af coronakrisen, der fik omsætningen til at falde mærkbart, samt en række aktiviteter i virksomheden, deriblandt flytning af butikker og udvikling af selskabets teknologiske platform.

Også på andre parametre er det gået fremad for Babysams økonomi. Omsætningen er steget fra 516 mio. kr. i 2019/2020 til 577 mio. kr. i 2020/2021, mens også egenkapitalen er vokset fra 110 mio. kr. til 129 mio. kr.

»Babysam har haft en stigning i omsætningen på 12 pct, hvilket tilskrives øget efterspørgsel fra kunderne efter covid-19 samt effekter af de strategiske initiativer igangsat omkring særligt digitalisering og øgede kundeoplevelser,« skriver ledelsen i sin beretning.

Nøgletal fra Babysams regnskab:

I mio. kr. Omsætning Årsresultat Egenkapital
2020/2021 577 19 129
2019/2020 516,3 -31,1 110
2018/2019 534 -10,8 141

Babysam er stadig i gang med at flytte flere butikker og udvikle den digitale platform, og virksomheden forventer, at disse strukturelle ændringer vil medføre en stigende aktivitet i 2021/2022, hvor nettoomsætningen vurderes at lande i størrelsesordenen 600-650 mio. kr.

Til gengæld forventer selskabet dog et lille fald i årsresultatet før skat, der forventes at lande på 10-15 mio. kr., skriver ledelsen i årsregnskabet.

Forventningerne er baseret på, at corona medfører en yderligere afmatning af det danske marked i indeværende regnskabsår.

Babysam har i dag 29 butikker fordelt over hele Danmark og sælger ligeledes via butikkens webshop. Butikkerne drives fra hovedkontoret i i Rødovre. Babysam blev etableret i 1973.

Siden 2008 har kapitalfondene Polaris og AAC Capital ejet størstedelen af aktierne i Babysam, der også driver produktionsvirksomheden Odder Barnevognsfabrik A/S, der i mere end 90 år har produceret barnevogne til danskerne.

I november 2020 overtog familien Jalsøe, der står bag selskabet Alt til Barnet Holding ApS, alle aktier i babykæden. Overtagelsen gjorde dengang de tre brødre Peter, Anders og Christian Jalsøe, der står holdingselskabet, til eneejere af Babysam.

Brødrene har tidligere været medejere af Babysam.

Udover ejerandelen i den danske babykæde består familieselskabet bl.a. også af ejendomsinvesteringerne og andre aktiviteter.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.