Erhverv

Hotelejer Birger Arp-Hansen investerer i nyt, flydende café-koncept

Milliardæren Birger Arp-Hansen har foretaget endnu en investering. Han er netop blevet hovedaktionær i virksomheden Green Island International, der nytænker restaurationsbranchen.

Artiklens øverste billede
Birger Arp-Hansen leder efter steder i udlandet, hvor selskabet Green Island International kan etablere sin første flydende café-ø. Arkivfoto

Birger Arp-Hansen, der er kendt for sit samarbejde med broderen Henning Arp-Hansen i milliardkoncernen Arp-Hansen Hotel Group, har besluttet at investere i det nystartede selskab Green Island International og er nu hovedaktionær.

Blot to uger efter at Rasmus Heinesen og Jonas Woodrow Hansen stiftede selskabet i slutningen af januar, har de altså fået en saltvandsindsprøjtning af Birger Arp-Hansen på knap 1 mio. kr., der skal bruges til at rekognoscere efter gode steder at opføre flydende caféer i udlandet.

Green Island International er baseret på det allerede eksisterende café-koncept Green Island, som Rasmus Heinesen er stifter og ejer af. Den flydende café har haft adresse i havnen ved Kalvebod Brygge i København de sidste fire sæsoner.

Hvis alle parter er tilfredse med samarbejdet om et års tid, så kommer der en ny og større kapital indsprøjtning

Rasmus Heinesen, medejer af Green Island International

Han forklarer, at de har besøgt den spanske ferieø Gran Canaria i slutningen af januar for at undersøge, om der er grobund for at bygge en ny grøn ø der.

»Hvis det kan fungere i Danmark med kun fire måneders åbningsperiode om året og give et plus, hvorfor skulle det så ikke kunne fungere et sted, hvor der er 25 grader året rundt? Det er den tanke, som Birger (Arp-Hansen red.)har fundet interessant,« forklarer Rasmus Heinesen. Han farer dog forsigtigt frem:

»Der er ikke noget, der er etableret endnu. Det kræver en ressourcer at nå frem til byggetilladelser, fordi det netop er så nicheprægede og skæve projekter. Der skal en masse politisk overtalelse og research til.«

Han forklarer, at det altid er lidt stramt i starten med restaurationsbranchen, men at Green Island i København har et oplevelsesøkonomisk element, og at det er det, som myndighederne på De Kanariske Øer efterspørger:

»Tilbuddet dernede er meget enslydende. Vi kan se nu, at der er en efterspørgsel fra myndighedernes side på det, de kalder quality tourisme. De vil gerne have nogle flere tilbud, så vi håber på at kunne skrive os ind i den ramme.«

Konceptet Green Island er både bæredygtigt og økologisk. Cafeen i København er frodig med masser af planter og bygget af organiske materialer som træ. Der er solceller på taget, og øen er 70 pct. selvforsynende med energi, og så er der økologi på menukortet.

»Vi har ligesom nogle grundværdier og har en forhåbning om, at Green Islands måske kan blive et franchisekoncept over tid, hvis vi bygger de første fem-seks øer i vores egen virksomhed. Folk skal også vide, hvad det er, man får, når man investerer som franchisekunde hos os,« siger Rasmus Heinesen.

Han forklarer, at planen er at begynde på Gran Canaria. Håbet er, at konceptet på sigt kan spredes ud over flere forskellige lande. Indtil videre har de besøgt seks forskellige sites på Gran Canaria. Virksomheden tager stadig de første spæde skridt:

»Hvis alle parter er tilfredse med samarbejdet om et års tid, så kommer der en ny og større kapital indsprøjtning. Så er det der, hvor der bliver trykket på speederen i forhold til reelle etableringsbudgetter og indsprøjtninger og så videre.«

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.