Erhverv

Guldsmeden Hotels leverer millionunderskud for andet år i træk

Den store hotelkæde med forretning i Danmark, Norge, Tyskland og Island kom ud af seneste regnskabsår med et underskud på 29,4 mio. kr. efter skat. Et statsgaranteret lån fra Vækstfonden skal hjælpe virksomheden på fode igen.

Artiklens øverste billede
Sandra Plesner Weinert står sammen med manden Marc Weinert bag hotelkæden Guldsmeden, der er hårdt presset. Foto: Gregers Tycho

Hotelkæden Guldsmeden kommer for andet år i træk ud med et millionunderskud.

For regnskabsåret 2019/2020 afsluttede Guldsmeden Hotels året med et tab på 26,3 mio. kr. Et underskud, der i år er vokset med yderligere tre millioner. Det seneste årsresultatet lyder derfor på -29,4 mio. kr. efter skat.

De hårde tider har fået virksomheden til at søge et statsgaranteret lån hos Vækstfonden, hvilket er blevet bevilget. Det skriver Guldsmeden Hotels i årsregnskabets ledelsesberetning. Lånets størrelse fremgår ikke i rapporten.

Bag hotelkæden står ægteparret Sandra og Marc Weinert, der i mere end 20 år har drevet hoteller i Danmark, Tyskland, Norge og Island.

Inden coronapandemien ramte verden, drev parret en succesfuld virksomhed med et samlet millionoverskud efter skat på knap 91 mio. kr. i årene 2016 til 2019.

I ledelsesberetningen fortæller selskabet, at det seneste regnskabsår har været »et meget ualmindeligt år med restriktioner, bekymringer og manglende mulighed for at drive virksomhed.«

De faste udgifter til bl.a. husleje og lønninger har ramt selskabet hårdt til trods for statens hjælpepakker.

I årsrapporten skriver Sandra og Marc Weinert, at de forventer, at »kunderne vil komme tilbage, da oplevelsesindustrien er motor for kulturelle og gastronomiske oplevelser, og Guldsmeden Hotels også fremover vil stå for godt værtsskab, kompromisløs bæredygtighed og stabil økonomisk vækst.«

Sidste år delte Sandra Weinert et opslag på Facebook efter det nedslående årsregnskab, hvor hun skrev, at Guldsmeden Hotels var blevet kompenseret for 65-75 pct. af omkostningerne under nedlukningen, hvilket hun ikke mente var tilstrækkeligt. Hun opfordrede til, at hoteller skulle kompenseres for 100 pct. af de faste udgifter.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.