Erhverv

Privatsygeplejerske Johanne Sand gik konkurs med en gæld til det offentlige på over 250.000 kr.

»Groft uforsvarlig forretningsførelse« kan fratage privatsygeplejerske Johanne Sand retten til at drive virksomhed i tre år.

Artiklens øverste billede
Det nu konkursramte plejebureau JS Privatenurse ApS er ikke det første selskab, som Johanne Sand har stået i spidsen for. Arkivfoto

Den omdiskuterede sygeplejerske Johanne Sand står bag flere selskaber indenfor privat sygepleje.

I en længere periode har hun kørt ud til private for at behandle og pleje dem i hjemmet, men alt er tilsyneladende ikke foregået helt efter bogen.

Finans har tidligere beskrevet, hvordan den mangeårige sygeplejerske og hendes virksomheder trækker et spor af dårlige sager bag sig. Bl.a. har hendes tidligere arbejdsplads Adeas politianmeldt hende for bedrageri og mandatsvig. Ligesom flere sygeplejersker ansat i hendes selskaber har fortalt, at de ikke kan stå inde for hendes måde at drive privat sygepleje på.

Nu viser en aktindsigt, at Johanne Sand har oparbejdet en gæld på over 250.000 kr. til det offentlige og er indstillet til konkurskarantæne. Derved risikerer hun at miste retten til at drive virksomhed i tre år.

Det sker som konsekvens af »groft uforsvarlig forretningsførelse« i det konkursramte plejebureau JS Privatnurses ApS, der indtil konkursen havde Johanne Sand som ejer og direktør.

»Jeg har ikke modtaget nogen form for bogføringsmæssige forhold omkring selskabet. Det har direktøren pligt til at sikre, at der er adgang til, og det er den væsentligste årsag til min indstilling. Samtidig er det umiddelbart min vurdering, at selskabet er drevet videre længere, end det burde. Direktøren burde have sørget for, at der ikke tilkom selskabet yderligere gæld, da det nåede håbløshedspunktet og ikke var i stand til at blive reddet,« siger advokat Rasmus Agathon, der står for konkursbehandlingen i JS Privatnurses ApS.

Johanne Sand og Rene Sindlev har tidligere sammen drevet privat sygepleje gennem selskabet Private Nurse ApS. Foto: Jacob Ehrbahn og RS Group

Ifølge aktindsigten er selskabets gæld til Gældsstyrelsen anslået til 263.000 kr. Det skyldes bl.a., at der ikke er blevet indbetalt A-skat, AM-bidrag og moms. Derudover er der ifølge kuratoren gæld til to mindre kreditorer.

Rasmus Agathon kan ikke sige, præcis hvornår JS Privatnurses ApS ikke længere var i stand til at betale sine regninger, men han oplyser, at der ikke har været aktivitet i Johanne Sands plejeselskab siden august 2020.

»Sat på spidsen ved jeg reelt ikke, om der har været omsætning og kundeforhold i selskabet, fordi jeg ikke har modtaget nogen form for relevant materiale. Min fornemmelse er dog, at der har været en eller anden form for drift i selskabet, men jeg kan ikke sige hvor meget,« siger han.

Finans har forsøgt at få en kommentar fra Johanne Sand. Hun er ikke vendt tilbage.

Udover JS Privatnurses ApS har Johanne Sand også tidligere stået i spidsen for Private Nurse ApS.

Selskabet er stiftet af Pandora-milliardæren René Sindlev og har haft Johanne Sand som medejer og direktør. I januar i år blev hun købt ud af selskabet, på trods af det havde givet udtryk for, at der var tillid til hende som direktør. Selv beskrev Johanne Sand årsagen til fratrædelsen som »privat«.

I forbindelse med konkursbehandlingen har Rasmus Agathon undersøgt, om der har været ulovlige overførsler eller lignende mellem Johanne Sands konkursramte selskab og Private Nurse ApS, hvis navn ligger meget tæt op ad JS Privatenurse ApS.

»Jeg har ikke fundet, at der er aktiver, som er flyttet fra det ene selskab til det andet. Det er heller ikke min opfattelse, at der er økonomisk sammenhæng i øvrigt mellem de to selskaber,« siger han.

Han understreger samtidig, at undersøgelser om evt. strafbare forhold fortsat pågår. Derfor kan han heller ikke afvise, at der vil komme nye informationer på et senere tidspunkt, som kan kræve politimæssig efterforskning.

Nordsjællands Politi oplyser til Finans, at politianmeldelsen mod Johanne Sand fra hendes tidligere arbejdsplads fortsat afventer en ledig efterforsker.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.