Erhverv

Tommy Ahlers er klar med nyt investeringsselskab

Det er langt fra første gang, at den tidligere Venstre-politiker vil investere i dansk iværksætteri.

Den tidligere minister Tommy Ahlers forlod Folketinget i august for at arbejde med iværksætteri. Arkivfoto: Gregers Tycho.

Den tidligere Venstre-minister og ”Løvens Hule”-investor Tommy Ahlers har igen fundet tegnebogen frem.

Sammen med ægteparret bag den danske modevirksomhed Ganni har Tommy Ahlers i midten af marts i år sendt et nyt investeringsselskab på gaden. Selskabet har fået navnet DLUV, og ifølge cvr-registeret er ejerandelen ligeligt fordelt mellem Gannis moderselskab, Fashion Records, og Tommy Ahlers investeringsselskab, The New Black.

Både Tommy Ahlers og Ganni-stifterne, Nicolaj og Ditte Reffstrup, har siden etableringen været hemmelighedsfulde om det nye selskab, men nu løfter den tidligere ”Løvens Hule”’-investor sløret for DLUV’s forretningsplaner.

I et opslag på LinkedIn skriver han, at selskabets navn stammer fra filmen ”Don’t Look Up”, som er blevet til ”Don’t Look Up Ventures” (DLUV).

I ”Don’t Look Up” spiller skuespiller Leonardo DiCaprio en fortvivlet forsker, der forsøger at advare verden om en faretruende meteor, der har kurs mod jorden.

»Det er et ret stærkt billede på, hvordan vi ser klimakrisen - vi tager den ikke alvorlig nok, fordi vi tror, den ligger så langt ude i fremtiden. DLUV er på mange måder stadig i sin spæde start, men på sigt håber vi, at det kan være med til at sikre de økonomiske muskler, der skal til for at kunne gå tungere ind i de virksomheder, der virkelig kan gøre en forskel i den grønne omstilling – også hjælpe og investere på hele rejsen,« skriver Tommy Ahlers i opslaget.

Finans har forsøges forsøgt at få en uddybende kommentar, men det har ikke været muligt. I stedet henviser Ahlers til LinkedIn-opslaget.

Det er ikke første gang, at Tommy Ahlers forsøger at gå forrest, når det kommer til bæredygtighed og klimavenlige løsninger.

I begyndelsen af 2022 investerede erhvervsprofilen igen for første gang i flere år penge i dansk iværksætteri. Gennem holdingsselskabet The New Black overtog Ahlers en mindre del af den danske virksomhed Climate Solutions.

Prisen for handlen er ukendt, men ligesom DLUV er selskabets formål at arbejde med »klima- og miljøforbedrende« løsninger, teknologier og viden.

Tommy Ahlers forlod Folketinget i sommer for at »levere løsninger i den grønne omstilling sammen med andre iværksættere«, som han gennem en længere periode kunne mærke trak i ham.

Fra fra 2018 til 2019 var Tommy Ahlers uddannelses- og forskningsminister for Venstre og sad senere som ordfører for partiet.

Læs også
Top job