Erhverv

Michael Mortensen var godt på vej med sit næste livsværk

Den afdøde erhvervsmand Michael Mortensen fra Horsens havde godt gang i sit næste store projekt, koncernen Hybel, da han i januar pludselig omkom.

Michael Mortensens død får ingen betydelse for samarbejdet, der har været undervejs i længere tid. Arkivfoto: Rune Aarestrup Pedersen

Da den kun 49 år gamle erhvervsmand, iværksætter og milliardær Michael Antitsch Mortensen under en forretningsrejse i Schweiz i januar døde af et pludseligt hjertestop, sendte det rystelser gennem dansk erhvervsliv.

Michael Mortensens uventede dødsfald efterlod ikke blot hans familie, men også det, der skulle være hans næste livsværk.

For grundlæggeren af Casa og Huscompagniet tillod sig med koncernen Hybel, der siden begyndelsen i 2016 har gjort sig i typehuse, at drømme stort. Det fremgår af den ledelsesberetning, der er tilføjet et netop udgivet regnskab for Hybels år 2021.

»Den 31. januar 2022 oplevede vi et tragisk og alt for tidligt tab af vores stifter Michael Antitsch Mortensen. Michael, der om nogen har sat sit aftryk på branchen for opførelse af enfamiliehuse, anså med stolthed Hybel som sit næste livsværk, for hvilket han havde store ambitioner,« skriver Hybels ledelse.

Ser man på Hybels resultater i år 2021, er der ingen tvivl om, at Michael Mortensen og resten af koncernen har været på rette vej. Omsætningen er øget med 50 pct. fra 1,026 mia. kr. i 2020 til 1,531 mia. kr. i 2021. Antallet af medarbejdere så en lignende fremgang, og Hybel har bogført et overskud efter skat på godt 68 mio. kr. i 2021 mod 43 mio. kr. året forinden.

Koncernen har således ikke bare nået sine mål for 2021, men har leveret langt over forventning.

»Hybel-koncernen havde ved indgangen til 2021 ambitiøse vækstmål for regnskabsåret. Disse er blevet indfriet og mere til, idet koncernen opnåede et væsentligt bedre resultat end de budgetterede tal for regnskabsåret 2021. Ledelsen betragter således resultatet som meget tilfredsstillende.«

De bemærkelsesværdige nøgletal til trods er der ikke megen glæde at spore i ledelsens beretning, og det er ikke kun Michael Mortensens død, der får koncernen til på sin vis at sætte sit lys under en skæppe.

»Vores stifter Michael Antitsch Mortensens alt for tidligere bortgang samt Ruslands invasion af Ukraine overskygger dog det gode resultat. Ledelsen følger med stor alvor udviklingen i Ruslands angreb på Ukraine, der har store menneskelige og økonomiske konsekvenser,« fremgår det af beretningen.

Gennem investeringsselskabet M+ Invest ejer Michael Mortensens familie mere end halvdelen af Hybel-koncernen. Hans enke, Bettina Antitsch Mortensen, har overtaget rollen som bestyrelsesformand for M+ Invest samt en lang række andre selskaber inklusive Hybel.

Læs også
Top job