Erhverv

24-årige Sebastian Westerby tjener millioner på nystartet virksomhed

Et hul i markedet blev til en lukrativ forretning for den danske jurastuderende Sebastian Westerby, der på bare ét år har skabt en succesfuld virksomhed.

Artiklens øverste billede
Sebastian Westerby startede virksomheden Tort Experts i starten af 2021. Foto: PR

En kvinde forsøgte at tørre sin puddelhund i en mikrobølgeovn og sagsøgte efterfølgende producenten, fordi der ikke stod nogen steder i brugsanvisningen, at hunden ville dø af det. Og hun vandt.

Det er et ekstremt eksempel på den amerikanske søgsmålskultur, som gennem årene har indbragt advokater og sagsøgere enorme pengesummer.

Det er ikke den type retssager, 24-årige Sebastian Westerby sidder med, men han har alligevel set et hul i det amerikanske marked, som på under ét år er blevet en millionforretning for den unge mand, der til dagligt læser jura på Københavns Universitet.

»I USA er der en retssagskultur, hvor de sagsøger for alt. Og her er der et stort marked for at finde potentielle sagsøgere til advokatfirmaer,« siger Sebastian Westerby.

Han startede sin virksomhed Tort Experts i starten af 2021 og kan snart bryste sig af en omsætning på tæt på 100 mio kr. og heraf et resultat på ca. 25 pct. af omsætningen. Det fremgår af det seneste regnskab for virksomheden, som snart bliver offentliggjort.

Og hvad er det så, Tort Experts laver?

Kort fortalt finder Sebastian Westerby og hans partnere kunder - eller leads - til amerikanske advokatfirmaer.

Han anslår, at virksomheden genererer mellem 3.000 og 5.000 leads om dagen. Et populært eksempel på kunder, som Sebastian Westerby bruger, er folk, der bruger ukrudtsmidlet Roundup.

»Vi kører en kampagne på f.eks. Facebook, Google og Youtube, hvor vi siger, at folk, der har brugt Roundup og har fået cancer, potentielt kan få kompensation. Og de kvalificerede henvendelser, vi får, sender vi så videre,« fortæller han og tilføjer:

»Et andet eksempel er Travis Scott-søgsmålet efter koncerten sidste år, hvor mange folk døde.«

Sebastian Westerby har netop afleveret sit speciale på jurastudiet. Foto: PR

Gennem store dele af Sebastian Westerbys studietid har han arbejdet som konsulent for flere amerikanske advokathuse gennem sit danske selskab Media Generation, og det var her, han i sin tid mødte sine to amerikanske medstiftere.

Da Finans snakker med Sebastian Westerby har han netop afleveret sit speciale, som han har skrevet sideløbende med opstarten af Tort Experts, og som netop også omhandler, hvordan man finansierer retssager fra et civilprocesretsligt perspektiv.

»Der er heldigvis seks timers tidsforskel, så jeg har læst fra 8 til 15 og efterfølgende arbejdet fra 15 til sent - nogle gange rigtig sent,« siger han med et let grin.

Hvad er årsagen til, at I på så kort tid har fået succes med jeres virksomhed?

»Det er først og fremmest timingen. Covid skabte et hul i markedet, hvor folk ledte efter et sted at placere deres kapital. Og så kommer vi tre partnere også med en masse erfaring og viden, som allerede var på plads inden vi startede. Det er derfor, det er gået så hurtigt.«

Hvad er forventningerne til 2022?

»Vi har budgetteret med en tredobling. Det vil sige, at vi helst skal op at omsætte for 39 mio. dollars i 2022,« afslutter Sebastian Westerby og tilføjer, at Tort Experts også er i gang med at udvide til Europa.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.