Erhverv

Flying Tiger kommer flyvende ud af coronakrisen

Flying Tiger Copenhagen er i fuld fart på vej ud af de seneste års dybe krise og leverer et driftsresultat på knap 1 mia. kr. Der er udsigt til et endnu bedre resultat i år.

Artiklens øverste billede
Efter flere år med gigantiske tab er Flying Tiger Copenhagen tilbage på rette spor og tjener igen penge. Foto: Gregers Tycho.

Efter flere år i dyb økonomisk krise er Flying Tiger Copenhagen nu igen på vej op i fart og præsterer et solidt overskud.

Detailkæden, der har butikker i 27 lande, er ejet af selskabet Zebra A/S, som i 2021 har leveret et driftsresultat på 950 mio. kr. (før særlige poster) og et årsresultat på 108 mio. kr.

Årsresultatet er det bedste siden 2015 og skal ses i lyset af, at Zebra og Flying Tiger for et år siden sad på bunden af et økonomisk krater efter et underskud på 1,5 mia. kr. i 2020.

»Vi er meget stolte over at levere et driftsresultat på næsten 1 mia. kr. i 2021, som i lange perioder har været præget af hård modvind fra coronanedlukninger og udfordringer i logistikkæderne,« siger Martin Jermiin, adm. direktør for Zebra A/S.

I første halvdel af 2021 medførte coronarestriktioner, at i gennemsnit 30 pct. af Flying Tigers butikker var lukket.

»I andet halvår fik vi endelig mulighed for at udfolde virksomhedens potentiale og så kunderne strømme ind i butikkerne. Vi har gennem flere år arbejdet internt med strategiske tiltag, som har styrket virksomhedens drift, men på grund af coronakrisen er det først nu, at vi kan vise resultaterne af indsatsen,« fortæller Martin Jermiin.

Før coronakrisen omsatte Flying Tigers 858 butikker for over 5 mia. kr., men salget blev i 2020 bombet baglæns til knap 3,5 mia. kr.

I 2021 er der igen kommet fremdrift i virksomheden. Omsætningen er vokset 10 pct., og der er mere vækst på vej.

»På toplinjen er der ikke så lang vej til 5 mia. kr., men det er ikke et mål i sig selv,« understreger Martin Jermiin, som har større fokus på bundlinjen, der også er i hastig bedring.

»Der er absolut udsigt til, at resultatet i år bliver endnu bedre end i 2021. I år får vi i endnu højere grad mulighed for at udfolde virksomhedens potentiale. Efter de første fem måneder af året er vi allerede et godt stykke foran,« fortæller Martin Jermiin.

I februar 2021 fik Zebra - og dermed Flying Tiger Copenhagen – nye ejere, da kapitalfonden EQT og Tigers stifter Lennart Lajboschitz stemplede ud og investeringsselskabet Treville stemplede ind.

Siden er flere års arbejde med at effektivisere driften og modernisere sortimentet fortsat. Der er kommet langt flere bæredygtige produkter på hylderne, og de sælger ifølge Martin Jermiin godt.

»Samtidig har vi gennemført en konsolidering og strømlining af hele forretningen. Det sikrer, at vi til den lavest mulige omkostning får de rette mængder af varer effektivt ud til alle butikker og får produkterne præsenteret på den bedst mulige måde for kunderne. Det har udmøntet sig i en langt mere effektiv drift og bedre bundlinje,« forklarer Martin Jermiin.

Finansielt har Flying Tiger nu sikker grund under fødderne. Det vurderer Martin Jermiin, adm. direktør for selskabet Zebra A/S, som står bag Flying Tiger.

Selv om Flying Tiger ventes at vokse yderligere på både top- og bundlinje i år, medgiver Martin Jermiin, at inflationen er en udfordring.

»Vi er i mange varekategorier og køber ind mange forskellige steder. På tværs af forretningen er vi ramt af stigende omkostninger. Dog har vi heldigvis arbejdet stærkt med vores effektivitet og kan nøjes med at hæve salgspriserne noget mindre end inflationen bredt set. Vi kan håndtere det med ret lave encifrede procentuelle prisstigninger,« vurderer Martin Jermiin.

Efter samlede underskud på 2,3 mia. kr. i årene 2018-2020 var Zebra efterladt med en negativ egenkapital på 1,45 mia. kr. I 2021-regnskabet er egenkapitalen i bedring, men fortsat negativ med 1,2 mia. kr. Martin Jermiin er dog fortrøstningsfuld:

»Finansielt har vi sikker grund under fødderne nu. Vi har præsteret stærkt i et år med modvind og er i fuld gang med at vise, at vi kan gøre det endnu bedre.«

(Nøgletal Zebra A/S mio. kr.) 2021 2020 2019 2018 2017
Omsætning 3712 3472 5325 5486 5032
Driftsresultat (ebitda*) 952 112 1118 123 380
Årets resultat 108 -1542 -223 -541 4
Egenkapital -1230 -1459 180 21 -220
*note: før særlige posterTop job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.