Erhverv

Sebastian Gubi Olsens konkursbo sagsøgt af firmaet, hvor han er direktør og medejer

I en kommende retssag støder Sebastian Gubi Olsens personlige konkursbo sammen med firmaet, hvor han er direktør og medejer.

Artiklens øverste billede
Sø- og Handelsretten skal danne ramme om en sag mellem Sebastian Gubi Olsens personlige konkursbo og det selskab, som han driver og er reel medejer af. Foto: Anthon Unger

Gubi-arvingen Sebastian Gubi Olsen oplever i øjeblikket det mærkværdige, at hans personlige konkursbo er sagsøgt af selskabet, hvor han er direktør og reel medejer.

Stridspunktet er millioner fra en bolighandel, Sebastian Gubi Olsen lavede i slutningen af 2020, kort inden han gik personligt konkurs.

Det har nu ført til en retssag mellem Sebastian Gubi Olsens personlige konkursbo og Gubi Invest, der har Sebastian Gubi Olsen som direktør og reel medejer af 50 pct. af selskabet.

Gubi Invest mener at have 8,6 mio. kr. til gode for salget af Sebastian Gubi Olsens ejendom i Charlottenlund. Ejendommen blev solgt for i alt 29,9 mio. kr. Derfor vil Gubi Invest have kravet på de 8,6 mio. anerkendt i behandlingen af Sebastian Gubi Olsens konkursbo.

Det afvises dog af Kammeradvokaten, der er kurator i Sebastian Gubi Olsens konkursbo. Det fremgår af retsdokumenter, som Finans har fået aktindsigt i.

»Til støtte for den nedlagte påstand gøres det gældende, at Gubi Invest hverken har dokumenteret eller godtgjort, at Gubi Invest har været ejer af en del af ejendommen, eller at Gubi Invest har betalt en købesum for en del af ejendommen. Gubi Invest har derfor heller ikke krav på nogen del af købesummen,« står der i et dokument fra Kammeradvokaten.

Gubi Invest mener modsat, at den har transport i ejendomssalget i Charlottenlund grundet en tidligere indgået aftale med Sebastian Gubi Olsen. Det har Gubi Invest forsøgt at dokumentere gennem sine retsdokumenter.

Oprindeligt skulle de første retsmøder i sagen have været afviklet for en uge siden. Men sagen blev udskudt og afventer nye retsdatoer.

Gubi Invest var tidligere eneejet af Sebastian Gubi Olsen. For nogle år siden blev ejerskabet af Gubi Invest flyttet til to familiefonde i fyrstendømmet Liechtenstein. Ifølge cvr-registeret sidder Sebastian Gubi Olsen reelt på 50 pct. af ejerskabet af Gubi Invest.

Sebastian Gubi Olsen var direktør i Gubi Invest indtil sin personlige konkurs. Derefter overtog hans søn direktørposten. Men i de seneste måneder har Sebastian Gubi Olsen så igen indtaget direktørstolen i det selskab, som engang havde en egenkapital på 124 mio. kr.

Det var gennem Gubi Invest, at Sebastian Gubi Olsen ejede halvdelen af designselskabet Gubi. I 2015 blev Sebastian Gubi Olsen dog købt ud af sin bror Jacob Gudmund Olsen. I 2018 blev Gubi så solgt videre til kapitalfonden Axcel for et milliardbeløb.

Gubi Invest ejede også halvdelen af det kendte møbelfirma Atbo, som Sebastian Gubi Olsen var med til at genrejse efter en konkurs.

I fjor stoppede Sebastian Gubi Olsen dog som direktør og medejer af Atbo. Ejerandelen blev i stedet overtaget af hans forældre - Lisbeth Olsen og Gubi-stifter Bjarke Gudmond Olsen.

Atbo har overtaget rettighederne til Bjarke Gubi Olsens designs, efter han stoppede samarbejdet med Gubi, som han selv stiftede for over 50 år siden.

Finans har forsøgt at få en uddybende kommentar fra Gubi Invests advokat i sagen, Thomas Markert fra Dahl. Men han oplyser, at hans klient ikke har yderligere kommentarer.

Kammeradvokaten har ikke besvaret Finans’ henvendelser.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.