Erhverv

Peter Halvorsen er lige gået konkurs: I udlandet lever han en »eksklusiv livsstil«

Peter Halvorsen har ifølge de danske registre adresse i Schweiz. Men nu er han blevet fundet bosiddende nær London.

Artiklens øverste billede
Peter Halvorsen var før finanskrisen én af Danmarks rigeste. I maj gik han personligt konkurs. Foto: Uffe Frandsen

Eks-milliardæren Peter Halvorsen blev for nylig erklæret personligt konkurs ved Skifteretten i Helsingør.

Nu viser det sig, at erhvervsmanden i hvert fald ikke lever på en sten.

Ifølge konkursboets nye redegørelse, som Finans er kommet i besiddelse af, har Peter Halvorsen en »ganske eksklusiv livsstil«.

Selvom han ifølge de danske registre i mange år har haft adresse i Schweiz, har konkursboets kurator uanmeldt fundet ham i en by nær London.

»Det kan konstateres, at han efter danske forhold bor i en særdeles eksklusiv lejebolig. Ved gennemgang af lejekontrakten kan det konstateres, at den månedlige husleje udgør 7.000 pund (60.900 kr.) om måneden,« skriver advokat Hans Peter Storvang, kurator i det personlige konkursbo, i sin redegørelse.

Peter Halvorsen har dog til kurator oplyst, at han månedligt betaler mellem 3.500 og 7.000 pund i husleje, hvilket nu skal undersøges nærmere.

Derudover betaler Peter Halvorsen ifølge den nye redegørelse et månedligt beløb på 2.300 pund, svarende til 20.000 kr., for at hans søn kan gå i privatskole.

»Kurator undersøger nærmere, hvordan fallenten finansierer ovenstående livsstil, men foreløbigt har fallenten forklaret, at dette i vidt omfang sker ved tredjemandsfinansiering. Kurator har for nærværende ikke kunne identificere tredjemandsbetalingerne, og kurator undersøger desuden tredjemands motiver for at finansiere fallentens livsstil,« skriver advokat Hans Peter Storvang i sin redegørelse.

Ifølge redegørelsen fra onsdag er der foreløbigt anmeldt krav for lidt over 73 mio. kr. mod Peter Halvorsen. Dog oplyser kurator til Finans, at der nu er indløbet flere krav, så det samlede beløb overstiger 100 mio. kr.

Imens er der fundet aktiver for 12.726 kr., som kan realiseres. Det er en række aktier i Danske Andelskassers Bank.

Desuden har kurator fundet indestående i danske og udenlandske pengeinstitutter for næsten 800.000 kr. relateret til Peter Halvorsen. Kurator er ved at undersøge, om disse konti er omfattet af konkursen i Danmark.

Endelig har kurator fundet en Mercedes-bil i London, som kører på schweiziske nummerplader, og som nu muligvis kan indgå som et aktiv i konkursbehandlingen.

»Peter Halvorsen er af den opfattelse, at aktiver uden for Danmarks grænser ikke er omfattet af konkursbehandlingen i Danmark. Kurator undersøger nærmere omkring rigtigheden heraf,« står der i redegørelsen.

Peter Halvorsen har i forbindelse med konkursen fået taget sit danske pas i forvaring. Dette forhold har Peter Halvorsen kæret til Østre Landsret.

Han stod engang bag Essex, der frem til finanskrisen var Danmarks næststørste ejendomskoncern.

Essex var storsponsor i fodboldklubben Randers FC og havde sit eget Le Mans-hold med den kendte kører Casper Elgaard i spidsen. Selv var Peter Halvorsen at finde på de årlige lister over landets rigeste milliardærer.

Men siden dengang er det gået ned ad bakke for Halvorsen. Det hele kulminerede med, at han blev erklæret personligt konkurs i maj.

Ejendomsinvestorens personlige konkurs kom efter en årelang nedtur, der begyndte med finanskrisen, og som siden har ført til, at Halvorsen ikke har optrådt i medierne.

Peter Halvorsen måtte forlade Essex, der skylder milliarder væk til op mod 30 danske banker. Siden flyttede Halvorsen fra sin strandvejsvilla i Rungsted til Schweiz. Derfra kunne han i 2017 se én af sine store erhvervsejendomme sendt på tvangsauktion med en gæld på 180 mio. kr.

I 2020 blev Peter Halvorsen stævnet af Spar Nord for et millionbeløb i en sag om køb af erhvervsejendomme.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.