Erhverv

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen er pludseligt røget af liste over de rigeste

Tidligere på ugen var Anders Holch Povlsen på en anerkendt liste over verdens rigeste. Nu er hans navn væk fra listen.

Artiklens øverste billede
Anders Holch Povlsen, ejer af og adm. direktør i Bestseller-koncernen. Han har hidtil været beskrevet som Danmarks rigeste enkeltperson. Foto: Joachim Ladefoged

Nærmest ud af det blå er Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen forsvundet fra listen over verdens rigeste.

Tirsdag var Holch Povlsen placeret omkring nummer 250 som Danmarks mest velhavende på den anerkendte liste over verdens 500 rigeste hos Bloomberg. Men onsdag røg hans navn af listen, og sådan er det forblevet torsdag.

Tirsdag var Holch Povlsen estimeret til at have en formue på knap 8 mia. dollars ifølge Bloomberg. Da det kræver en formue på knap 5 mia. dollars at være i top 500 på Bloomberg-listen, er Holch Povlsens formue altså mindst estimeret til at være faldet med 3 mia. dollars. Det svarer til et formuefald på over 21 mia. kr.

Sådan har de rigeste danskeres formuer udviklet sig:

Tallet i parentes er personens placering over verdens rigeste

Person Formue den 1. januar 2021 i mia. dollars Formue den 1. januar 2022 i mia. dollars Formue den 23. juni 2022 i mia. dollars
Anders Holch Povlsen 9,37 (250) 10,6 (218) Uvist (ude af listen)
Kjeld Kirk Kristiansen 7,11 (344) 6,58 (436) 6,76 (325)
Sofie Kirk Kristiansen 6,94 (354) 6,36 (453) 6,33 (355)
Agnete Kirk Thinggaard 6,94 (355) 6,36 (454) 6,33 (356)
Thomas Kirk Kristiansen 6,94 (356) 6,36 (455) 6,33 (357)

Kilde: Liste over verdens rigeste hos Bloomberg

Hvad årsagen er til det store formuedyk for Anders Holch Povlsen er uvist.

Men Holch Povlsens store børsnoterede aktiebeholdninger i modevirksomhederne Asos, Zalando og About You er alle faldet med omkring en tredjedel i værdi den seneste måned.

Samtidig kunne Wall Street Journal for få dage siden skrive, at Anders Holch Povlsens hidtil største aktiv - den svenske betalingsvirksomhed Klarna - er på vej til at rejse nye penge. Det skal ske til en værdiansættelse, der barberer to tredjedele af den nuværende værdiansættelse.

Ifølge Wall Street Journal vil Klarna være 15 mia. dollars værd efter kapitalrejsningen. Tidligere har selskabet rejst penge til en værdiansættelse på 46 mia. dollars. Dermed vil Holch Povlsens ejerandel på 10 pct. af Klarna blive meget mindre værd.

Klarna afviser dog historien fra Wall Street Journal.

»Det er ren spekulation, og vi kommenterer ikke kapitalrejsning eller værdiansættelse,« skriver Klarnas kommunikationsafdeling i en mail til Finans.

I april blev Anders Holch Povlsens formue ellers opjusteret af Bloomberg takket være ejerandelen i Klarna. Dengang blev hans aktier i Klarna vurderet 185 pct. mere værd end Holch Povlsens ejerskab af Bestseller A/S. Værdien af Klarna-andelen blev vurderet til at have en værdi af 4,6 mia. dollars.

Anders Holch Povlsen har tidligere ikke ønsket at kommentere hverken Bloombergs eller andre lister over udvikling i formuer.

»Det er papirpenge. Vi har været op og ned ad sådanne lister masser af gange,« sagde han i 2020, da han blev Danmarks rigeste.

Den seneste tid er der sket en opbremsning i markedet for venturekapital til tech-virksomheder. Det er blevet sværere at hente nye penge, og virksomheder værdiansættes til lavere beløb.

Det førte for nylig til, at Anders Holch Povlsen, Lego-familien og William Demant Fondens fælles virksomhedsfabrik Founders måtte se sit første porteføljeselskab gå konkurs. Det var tech-virksomheden Duuoo, der gik konkurs.

Det var en sjældenhed af de større for Anders Holch Povlsen og Lego-overhovedet Kjeld Kirk Kristiansen. At et dansk selskab, som de to erhvervsikoner ultimativt er medejere af, er gået konkurs. Faktisk er det ifølge erhvervsdatabasen BIQ ikke sket i nyere tid, at et dansk selskab, som Anders Holch Povlsen og Kjeld Kirk Kristiansen har eller har haft en reel ejerandel i, er gået konkurs.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.