Erhverv

Over 100 år gammel familievirksomhed er solgt

Fjerde generation i den familieejede virksomhed Hans Jensen Lubricators har ladet selskabet skifte hænder.

Artiklens øverste billede
De seneste 16 år har brødrene Rasmus Hans Jensen og Christian Hans Jensen stået for den daglige drift hos familieejede Hans Jensen Lubricators. Foto: PR

I mere end 100 år har det danske selskab Hans Jensen Lubricators været ejet af familien Hans Jensen.

Selskabet sælger smøresystemer til marinemotorer og har hovedsæde i Hadsund. Men nu er tiden som familieejet virksomhed forbi.

Fjerde generation i millionforretningen har solgt selskabet til G&O Maritime Group for et hemmeligholdt beløb.

»Vi er en familievirksomhed med mere end 100 års historie, og derfor har der også været mange følelser og respekt forbundet med beslutningen, men når vi vejer det følelsesmæssige op mod vækstpotentialet ved at få en stærk partner med, så er vi kommet frem til, at det er det rigtige skridt at tage for virksomheden,« siger Rasmus Hans Jensen, adm. direktør for Hans Jensen Lubricators.

Han er fjerde generation i selskabet. Siden 2006 har Rasmus Hans Jensen sammen med sin bror Christian Hans Jensen stået for den daglige drift, efter deres far Hans Peter Jensen indledte et længerevarende generationsskifte.

Brødrene ejer fortsat 15 pct. af Hans Jensen Lubricators, som blev stiftet i 1917 og er verdensførende leverandør indenfor udvikling, produktion, markedsføring og service af cylindersmøresystemer til rederier og motorproducenter.

Parterne fortæller, at de har været i dialog om salget de seneste tre-fire år. Undervejs har der også været andre interesserede købere, og derfor er begge selskaber glade for, at det nu er lykkedes at lande »det helt rette partnerskab«.

»Vi har længe haft øje på Hans Jensen Lubricators, som passer supergodt ind i vores gruppe af selskaber, og vi er enormt stolte over, at det er lykkedes. Det gør, at vi kan nå endnu bredere ud og blive endnu mere relevante for vores kunder og partnere,« siger Morten Pilnov, adm. direktør i G&O Maritime Group, som i september blev overtaget af kapitalfonden Polaris.

Hans Jensen Lubricators fortsætter sin udvikling og produktion af cylindersmøresystemer i Hadsund og under eget navn som en del af G&O Maritime Group. Også Rasmus og Christian Hans Jensen fortsætter i deres nuværende stillinger som henholdsvis adm. direktør og kommerciel direktør.

Fremadrettet vil både G&O Maritime Group og Hans Jensen Lubricators fokusere yderligere på den grønne omstilling.

»Der er mange flere muligheder nu, fordi vi er en del af en større gruppe. De muligheder skal vi ud at høste og kapitalisere på nu. Det gælder både udvikling, nye brændstoftyper og lignende. Det vi har gjort i 100 år er ikke nødvendigvis det rigtige de næste 100 år, og vores vurdering er, at partnerskabet er det rette for os,« siger Christian Hans Jensen.

Hans Jensen Lubricators er ikke den første virksomhed, som G&O Maritime Group køber. Koncernen har tidligere opkøbt lignende selskaber og blev etableret ved Gertsen & Olufsens opkøb af virksomhederne Atlas Incinerators, Pres-Vac Engineering og Heco International.

Hans Jensen Lubricators har på nuværende tidspunkt 87 medarbejdere og kontorer i Hadsund, Singapore og Shanghai.

I 2020/21 skabte virksomheden et bruttoresultat på 60 mio. kr. og et resultat efter skat på 16,6 mio. kr.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.