• Opdateret 17/11/2022 kl. 18:22
Erhverv

Årets ejerleder i Danmark: Containerdirektør stiler efter milliarden

Layland Barker får hæder som succesrig ejerleder bag en dansk containerforretning med vækst. Selskabet ejes nu sammen med tre døtre samt Lego-arvingers investeringsselskab.

Artiklens øverste billede
Årets ejerleder 2022 Layland Barke, Titan Containers, var ved kåringen med på en videoforbindelse fra Dallas, USA, mens de øvrige nominerede på scenen klappede af ham. Foto: Christian Lykking

Meget sigende for ham og virksomheden kunne han ikke selv være til stede for at modtage kåringen som årets ejerleder 2022 i Danmark. Han er nemlig lige nu i Texas for at passe forretning der.

Adm. direktør Layland Barker i familieejede Titan Containers blev for en uge siden hædret som dette års bedste, regionale ejerleder i hovedstaden.

Torsdag er han også udpeget af en jury som ”Årets Ejerleder 2022” i Danmark.

Layland Barker er valgt blandt syv regionale vindere og hyldet ved et arrangement med erhvervsfolk på plads omkring scenen i Hellerup nord for København. Det er hos revisions- og rådgivningskoncernen PWC, der står i front for ejerleder-dysten.

68-årige Layland Barker har siden 1988 drevet Titan Containers med hovedsæde i Taastrup vest for København. Et selskab som nu har egne afdelinger i 18 lande og aktiviteter i 38 rundt om på kloden.

Titan har speciale i udlejning af containere - lige fra køle/frysecontainere til brug som depotrum.

Britiskfødte Layland Barker driver selskabet sammen med hustruen Nete og de tre døtre, Anja, Mette og Rikke.

Hæderen som årets ejerleder modtog datteren Anja Maria Plampin på vegne af Layland Barker. Han var selv med live via en videoforbindelse fra Titans afdeling i Dallas, USA.

Titan Containers er en vækstvirksomhed med 220 ansatte og en omsætning på over 700 mio. kr. i fjor.

»Vores mål er at nå milliarden i omsætning, og vi er godt på vej. Mit udgangspunkt er ikke at skabe vækst for vækstens skyld, men at den skal være baseret på det rigtige fundament. Vi tror på at gøre mere af det samme,« siger Layland Barker om ambitionerne.

Han understreger samtidig, at det giver Titan en stor fordel, at virksomheden har flere forretningsben inden for containere.

Layland Barker og familien har gennem de seneste år fået en række tilbud om overtagelse af virksomheden, men har afvist disse. Ønsket er at de tre døtre skal overtage ejerskabet efter Layland Barker.

I 2019 valgte han dog at sælge 30 pct. til det familieejede investeringsselskab Kirk Kapital, som Lego-arvinger står bag. Det for en salgspris på 140 mio. kr. som dog straks blev geninvesteret i Titan Containers.

Partner Ulrik Ræbild, PwC (tv) og konferencier Cecilie Beck annoncerede på scenen, hvem der er årets ejerleder 2022. Vinderen, Layland Barker, var repræsenteret af datteren, Anja Maria Plampin (i midten), som modtog prisen for ham. Foto: Christian Lykking

Adm. direktør Kim Gulstad i Kirk Kapital sidder i bestyrelsen for containerselskabet og er som medejer tæt på Layland Barker.

»Han er en meget vidende og passioneret ejerleder inden for sin forretning. Layland Barker har kunnet afhænde hele virksomheden ved mange lejligheder, men vil jo klart gerne at han og familien fortsat er majoritetsaktionærer. Det er for mig et godt udtryk for hans engagement og gå-på-mod men også en stor ansvarsfølelse over for medarbejderne, som han ønsker, skal trives,« siger Kim Gulstad.

Layland Barker deler hæderen som årets ejerleder med netop de ansatte. Han udtrykker også som virksomhedsejer et ønske, om at de får del i selskabets fremgang.

»Vi har 220 medarbejdere og dermed lige så mange familier, som er afhængige af Titan. I foråret valgte vi at give alle en lønstigning svarende til inflationen for april i det land, hvor de arbejder. Jeg vil ikke have, at mine folk er bekymrede over, om de kan betale deres regninger, når priserne stiger, mens de skal have fokus på at sælge vores containere.«

Layland Barker fortæller samtidig, at han nu har udbetalt en del af bonusordningen for 2022, som normalt først gives, når årsregnskabet gøres op i foråret.

»Dermed har de ansatte lidt ekstra op til jul i et år som dette,« siger årets ejerleder.

Om den aktuelle situation med høj inflation, krig i Europa og dalende forbrugertillid fastslår Titan-ejerlederen, at virksomheden er del af en international og dynamisk branche:

»Det med mulighed for at tjene og tabe mange penge, når markedet flytter sig. Gennem 2021 var der meget høje fragtpriser, og vi kunne have tjent endnu mere ved at jagte mange nye kunder og markeder. Vores kernekunder har dog hjulpet os til, hvor vi er i dag. Så nytter det ikke for mig at ville tjene 10 gange så meget ved at skolde dem,« siger Layland Barker.

Ud over kåringen af årets ejerleder blandt de syv regionale ejerledere blev der torsdag også uddelt andre priser til erhvervsfolk ved begivenheden.

Torben Østergaard-Nielsen fraUSTC - United Shipping & Trading Company blev torsdag hyldet med årets hæderpris ved arrangementet for ejerledere Foto: Christian Lykking

Det med den årlige hæderpris til Torben Østergaard-Nielsen der som ejerleder har skabt shipping- og oliehandelskoncernen USTC - United Shipping & Trading Company med hovedsæde i Middelfart.

Desuden blev årets vinder af en temapris, som i 2022 har fokus på udvikling af ”talent og tillid” i virksomheden, ejerleder Per Kirschner i Novicell, Aarhus.

Torsdag blev årets ejerledere hyldet ved et arrangement i Hellerup. Foto: Christian Lykking.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.