Søren Skou efter forlig i voldtægtssag: »Det er bedst for hende og alle«
A.P.Møller-Mærsk skal lære af sagen om en kadet, der ifølge en stævning blev voldtaget på et Mærsk-skib, fortæller adm. direktør Søren Skou.
Det forlig, som fredag blev indgået i den amerikanske retssag mellem A.P.Møller-Mærsks amerikanske datterselskab Maersk Line Limited og den tidligere kadet Hope Hicks, er bedst for begge parter, siger A.P.Møller-Mærsks adm. direktør, Søren Skou kort efter, at forliget blev offentliggjort.
»Forliget er bedst for hende og for alle. Vi ønsker at lære af sagen, og vi ønsker, at Hope Hicks kan komme videre med sit liv efter den her voldsomme oplevelse,« siger Mærsk-topchefen.
Sagen om Hope Hicks strækker sig tilbage til 2019 ombord på Mærsk-skibet Alliance Fairfax, hvor den 22-årige skibskadet ifølge stævningen blev voldtaget af sin chef efter en aften med fest på skibet.
Og den sag ønsker Mærsk ifølge Søren Skou ikke at sætte spørgsmålstegn ved, ved at lade sagen gå sin gang i retten.
»Der er intet vundet ved at lade sagen gå videre. Vi er på ingen måde ude på at sætte spørgsmålstegn ved Hope Hicks historie. I en retssag skulle vi jo så påstå, at det ikke var sket, og det giver ingen mening,« siger han.
Hope Hicks havde indbragte sagen for en domstol i New York, hvor hun anklagede Mærsk for ikke at have beskyttet hende eller taget ansvar.
Der er ledelsens ansvar at sikre et godt arbejdsmiljø, hvor alle kan føle sig sikre og et arbejdsmiljø uden seksuelle krænkelser, uønsket seksuel opmærksomhed eller mobning. Og det er et ansvar, vi tager på os
Og det er en sag, som Søren Skou ser på med stor alvor.
»Det er jo en helt forfærdelig sag, som vi er dybt berørte af og meget kede af,« siger Søren Skou.
»Der er ledelsens ansvar at sikre et godt arbejdsmiljø, hvor alle kan føle sig sikre og et arbejdsmiljø uden seksuelle krænkelser, uønsket seksuel opmærksomhed eller mobning. Og det er et ansvar, vi tager på os,« siger han.
Har I været gode nok til at løfte det ansvar?
»Det er svært at sige, men jeg kan sige, at vi har taget nogle flere tiltag efter sagen,« siger Søren Skou.
»Det er en unik arbejdsplads, fordi medarbejdere ikke kan gå hjem efter en endt arbejdsdag, og de har ikke umiddelbart andre at klage deres nød til, hvis de oplever noget, de ikke ønsker at opleve. Derfor skal vi sikre, at ledelsen ombord forstår, at det er deres ansvar,« tilføjer han.
Topchefen fortæller, at rederiets besætning med ledelsesansvar har været på kurser for at forstå ansvaret for at sikre et ordentligt arbejdsmiljø. Samtidig har Mærsk tidligere meldt ud, at man har interviewet samtlige kvindelige søfolk i organisationen for at få forslag til forbedringer.
I pressemeddelelsen, der er sendt ud i forbindelse med forliget, fremhæver Hope Hicks, at det har været vigtigt for hende, at der er opnået større opmærksomhed på seksuelle overgreb og chikane til søs.
»De ændringer, som MLL (Mærsk) har foreslået, er et vigtigt første skridt, men der er stadig meget arbejde, der skal gøres i den maritime industri,« udtaler Hope Hicks i pressemeddelelsen.
Hope Hicks havde krævet erstatning, men der fremgår ingen detaljer fra hverken Mærsk eller Hope Hicks eller hendes advokater i forliget.