Erhverv

Regner med på 50.000 gæster: Forfalden sommerpark på Fyn får nyt liv

Fyns Sommerland ventes at åbne planmæssigt til april. Direktøren løfter nu sløret for hovedattraktionerne og det forventede besøgstal.

Artiklens øverste billede
Fyns Sommerland - også kendt som Fun Park Fyn - har passet sig selv i årevis i Aarup på Fyn. Nye folk bag parken løfter sløret for et par af deres planer. Tim Kildeborg Jensen

Oven på resterne af den forfaldne forlystelsespark Fyns Sommerland - eller Fun Park Fyn - opstår snart en ny attraktion.

Renoveringen af omgivelserne er i fuld gang for at gøre parken klar til gæster i april som planlagt. Og de store linjer for hovedattraktionerne er nu tegnet op. Det skriver Fyens.dk.

Der er ikke tale om klassiske karruseller og rutsjebaner. Den ene attraktion bliver en svævebane - rettere sagt 16 svævebaner - hvoraf den længste bliver ca. 300 meter lang. Det afventer dog en godkendelse fra kommunen.

Den anden satsning er en zorbing-bane, som man har erhvervet fra oplevelsesparken Naturkraft i Ringkøbing. Zorbingkuglerne er store gennemsigtige plastkugler, hvor man spændes fast og triller ned ad en bakke på en dertil indrettet bane.

Hertil kommer bl.a. et forhindringsbaneanlæg, minigolf og bueskydning. Planen er, at parken skal udvides med flere attraktioner de kommende 5-10 år, skriver mediet. Entreprisen lander under 150 kr., lyder det.

»Vi har nogle gode bud på, hvor mange besøgende, der kommer. Vi tror, at der kommer mellem 50.000 og 100.000 det første år. Runder vi 50.000, så bliver vi glade. Nærmer vi os 100.000, så er vi helt oppe at køre,« siger direktør Jeppe Vestergaard Nielsen, der sammen med to medstiftere har kastet sig over projektet, til Fyens.dk. 

Det er ikke første gang, at nogen forsøger at puste nyt liv i den fynske park, der havde sin storhedstid med vandrutsjebaner og radiobiler fra 1978 og frem til lukningen i 2006, hvor den daværende ejer gik konkurs. 

Herefter bar området præg af hærværk og forfald.

I 2008 købte ægteparret Lars og Mette Skifter parken for at omdanne den til et H. C. Andersen-inspireret univers. Men der kom ikke nogen lykkelig slutning på det eventyr. Det sørgede finanskrisen for.

De tre stiftere har ikke oplyst, hvor mange penge, der er skudt i projektet. Aktivitetsparken har dog fået en kapitalindsprøjtning på 950.000 kr. til etableringen af de første forlystelser fra Lag Mank, der støtter erhvervsudviklingsprojekter i fynske kommuner. 

Åbningsdatoen er sat til den 29. april 2023.

I 2019 blev de spøgelsesagtige omgivelser foreviget. Se billederne herunder:

Fun Park Fyn - også kaldet Fyns Sommerland - er placeret otte kilometer nord for Aarup på Fyn. Tre investorer gør nu et nyt forsøg på at genoplive området som oplevelsespark. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Vandrutsjebanen står endnu som et monument over parkens storhedstid. Holdet bag den nye attraktion vil beholde det gamle vandland som en slags museum. Foto: Tim Kildeborg Jensen
De nye ejere overtog parken i 2022. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Parken har trængt til en kærlig hånd efter lukningen i 2006. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Selvom parken har været lukket i årevis, har den været et attraktivt udflugtsmål for graffitimalere. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Parken har bl.a. dannet ramme om en musikvideo og har været brugt til et gyserarrangement i anledning af Halloween siden lukningen. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Parken skal have aktive snarere end mekaniske forlystelser - såsom svævebaner og havespil. Der planlægges et 17 meter højt svævebanetårn. Foto: Tim Kildeborg Jensen
De tre mænd bag projektet håber på mellem 50.000 og 100.000 gæster det første år. Foto: Tim Kildeborg Jensen

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.