Rema 1000 vil ikke længere sælge fersk kød fra Skare Meat Packers
Efter et omdiskuteret kontrolbesøg hos Skare Meat Packers stopper Rema 1000 med at sælge fersk svinekød fra slagterikoncernen. Discountkæden vil fortsat forhandle pålæg fra Skare Food og Defco.
Rema 1000 stopper med at sælge fersk svinekød fra familieselskabet Skare Meat Packers.
Det bekræfter kommunikationschef i Rema 1000, Jonas Schrøder, over for FødevareWatch og Finans.
Fremover vil kæden få sine svinekødsleverancer fra Danish Crown og Himmerlandskød. Rema 1000 har ikke haft en fast aftale med Skare Meat Packers om oksekød de seneste år.
Kæden fortsætter indtil videre samarbejdet med pålægsdivisionen Skare Food og varemærket Defco. Man kan desuden fortsat finde fersk kød fra Skare-koncernen i kølediskene, indtil de hidtidige leverancer er udsolgt.
Jonas Schrøder oplyser til Finans, at Rema 1000 ikke har yderligere kommentarer til sagen.
Skare Meat Packers fik stor bevågenhed tidligere på måneden. Her kom det frem, at virksomheden ifølge Fødevarestyrelsens rejsehold havde forhindret kontrollanter i at få adgang ved et kontrolbesøg i december.
Ved besøget tog Fødevarestyrelsen - for anden gang inden for et halvt år - Skare Meat Packers i at have ændret oprindelsesland på oksekød. Desuden beslaglagde man 250 tons kød uden sporbarhed og af ældre dato.
Sagen fik især stor opmærksomhed, fordi noget af kødet var fra 2010. Det ældre kød, der var frosset ned, er som udgangspunkt ikke ulovligt at sælge. Det fejler heller ikke noget, har Kurt Skare, der ejer og driver Skare Meat Packers, tidligere udtalt til Jyllands-Posten. Han er desuden kritisk over for Fødevarestyrelsens fortolkning af reglerne.
Coop, som har kæderne Superbrugsen, Dagligbrugsen, 365, Irma og Kvickly, har ikke ændret holdning til Skare-selskaberne og får fortsat leveret madvarer fra dele af gruppens selskaber..
»Vi har fortsat tillid til forholdene på Skare Meat og Defko – i modsætning til Skare Meat Packers. På Skare Meat/Defko har vi de seneste to år har gennemført flere auditeringer, der viste, at forholdene var i orden. Men vi følger det selvfølgelig meget tæt,« lyder det i en kommentar fra kommunikationsdirektør Jens Juul Nielsen fra Coop til Finans.
»Der har været selvstændige brugsforeninger, der har købt kød hos Skare Meat Packers, men det er stoppet,« tilføjer han.
Salling Group, der står bag Bilka, Netto og Føtex, valgte kort efter nyheden at droppe samhandlen med hele Skare-koncernen. Det omfattede også pålæg. Det gælder fortsat.
»Suspenderingen gælder hele Skare-gruppen, herunder Defco, og vi er stoppet med at købe nye varer,« skriver kommunikationschef Henrik Vinther Olesen i en skriftlig kommentar. Men der kan dog stadig være varer fra Skare-selskaberne i kølediskene i gruppens butikker.
»Det er omsætningshastigheden og i sidste ende holdbarheden, som afgør, hvornår de sidste varer forlader hylderne,« forklarer Henrik Vinther Olesen..
Lidl oplyste, da skandalen dukkede op, at man fortsat ville sælge kød fra Skare-koncernen. Det gælder fortsat, idet man stadig afventer udkommet af Fødevarestyrelsens dialog med Skare Meat Packers, lyder det fredag i et skriftligt svar fra Lidl til Finans.
»Når den foreligger, tager vi bestik af situationen. Vi har selvfølgelig øget opmærksomhed på Skare, og vi følger sagen tæt hele tiden. Men for nuværende har vi ikke fundet anledning til at ændre vores position i forhold til Skare.«
Kurt Skare, der etablerede virksomheden i 1972, driver den i dag med sin datter Gitte Skare. Virksomheden omsætter ifølge Kurt Skare for ca. 2. mia. kr. om året og sælger 1.000 tons kød i løbet af en uge.