Arving til malerfirmaet Beckmann redder kæden fra konkurs
Tredje generation af Beckmann-familien træder ind i familieforetagende for at redde den sjællandske malerkæde fra konkurs
Den sjællandske malerkæde Beckmann stod for knap en måned siden til at måtte dreje nøglen om i sine seks butikker efter mere end 58 år på markedet.
En konkursbegæring efterlod ikke meget håb hos det familieejede selskab - men nu er der kommet andre boller på suppen.
Tredje generation i familien Beckmann har nemlig indvilget i at overtage sin fars konkursramte malerforretning.
Det skriver Retail News.
Beckmann er en forhandler af alt inden for maling og tapet. Virksomheden har, foruden sin webshop, seks fysiske butikker fordelt rundt om på Sjælland og har siden grundlæggelsen været drevet og ejet udelukkende af stifterfamilien.
Ifølge mediet bliver det den nuværende ejer Martin Claudi Beckmanns søn, Markus Færch Beckmann, og ekskone, Bettina Jenter, der skal drive foretagendet videre gennem et nystiftet selskab.
Familien tror altså stadig på malerfirmaet, som Martin Claudi Beckmanns far, Jørgen Beckmann, stiftede i 1965. Det til trods for et tumultarisk 2022 og 2023.
»Nu er der kommet lidt ro på hele situationen omkring Ukraine, og selvom folk stadig holder noget på pengene, tror jeg stadig, man har lyst til at gøre noget ved de hjemlige rammer – her vælger man så måske at spare på en håndværker, og det er godt nyt for os, da vi sælger til gør-det-selv-segmentet,« siger Martin Claudi Beckmann til mediet.
Kort inden konkursbegæringen i februar besluttede en uafhængig revisor sig for ikke at godtage de oplysninger, som Beckmann havde givet i forbindelse med aflæggelsen af seneste årsrapport.
I regnskabet havde kæden et samlet underskud på 1,2 mio. kr.
Årsagen til, at man fra revisorens side besluttede at lave det, der hedder en ”afkræftende konklusion”, er bl.a., at Skattestyrelsen sidste år indledte en række undersøgelser af Beckmanns »fejlagtige momsangivelser« i perioden mellem 2018 og 2020.
»Selskabets indtjening kombineret med et betydeligt efterbetalingskrav fra Skattestyrelsen tyder på en betydelig usikkerhed, der kan rejse betydelig tvivl om selskabets mulighed for fortsætte driften,« skrev den uafhængige revisor dengang i sin påtegning.