To kendte nordjyske erhvervsmænd dømt i sag om insiderhandel
En samtale, som Jyllands-Postens journalist Niels Lillelund overhørte på Molslinjen, har nu landet erhvervsmanden Søren Enggaard og Flemming Fuglede Jørgensen en dom i en sag om insiderhandel.
Det kan godt betale sig at holde sine private telefonsamtaler netop det - private. I hvert fald, hvis man har planer om at tippe sine bekendte om insiderviden.
Den 76-årige erhvervsmand Søren Enggaard og dennes bekendte, den 70-årige storbonde, godsejer og tidligere formand for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen, er netop blevet dømt i en sag om insiderhandel efter Jyllands-Postens Niels Lillelund overhørte en telefonsamtale mellem de to under en tur med Molslinjen.
Og Søren Enggaard er altså ikke et helt ukendt navn. Den nordjyske storentreprenør står bag et af landsdelens største ejendomsselskaber, Søren Enggaard A/S.
Det er ved Retten i Aalborg, at entreprenøren er blevet idømt 60 dages betinget fængsel for insiderhandel efter at have reageret på et tip om forsikringsvirksomheden Alm. Brand.
Flemming Fuglede Jørgensen, der på det tidspunkt var bestyrelsesmedlem i Alm. Brand og leverede tippet, er blevet idømt en bøde på 15.000 kroner for at dele insiderviden.
Det skriver politiets National enhed for Særlig Kriminalitet, eller NSK, i en pressemeddelelse mandag.
Historien startede tilbage i juni 2021, hvor Niels Lillelund udgav en klumme om den samtale mellem parterne, han havde overhørt på en færgetur. Flemming Fuglede Jørgensen ringede ganske enkelt til Søren Enggaard og oplyste ham om, at Alm. Brand snart ville overtage Codans privatforretning.
Det fik Alm. Brand til at iværksætte en undersøgelse af sagen, og det mundede senere ud i, at Alm. Brand sendte sagen videre til Finanstilsynet og senere NSK.
Efterfølgende er det bl.a. kommet frem, at Søren Enggaard efter samtalen gav sin rådgiver besked om at købe aktier i Alm. Brand for samlet set 981.260 kr.
Begge mænd har tilstået sagen forud for strafudmålingen.
»For at børsmarkedet kan fungere effektivt, er det vigtigt, at alle har lige adgang til kursrelevant information på samme tid. Derfor er jeg tilfreds med dagens dom, der understreger, at samfundet ikke tolererer, at man videregiver og udnytter en fortrolig og kursfølsom viden, der endnu ikke er offentliggjort på markedet, til egen økonomisk vinding,« siger Jan Henrik Hansen, specialanklager i NSK, i meddelelsen.