Erhverv

Topadvokater får nedsat rekordhøj regning

Landsretten tvinger i historisk sag tre af Danmarks førende kuratorer til at skære fem mio. kr. af regning til konkursbo.

Artiklens øverste billede
Den tidligere ansatte i ejendomsselskabet Sandgården Torben Lyst har fået landsrettens ord for at Boris Frederiksen og to andre tunge konkursadvokater har skrevet for store regninger ud til selskabets konkursbo. Nu skal de betale 5 mio. kr. tilbage til kreditorerne.

Sammenlagt havde de tre kuratorer udskrevet regninger for 22.210 advokattimer for at lægge Sandgården i graven.

Prisen lød på 35 mio. kr. før moms.

Men nu barberer Østre Landsret fem mio. kr. af den regning i en stadfæstelse af en historisk afgørelse fra Skifteretten.

Udgangspunktet i sagen er en af Danmarkshistoriens største kurator-regninger. Da advokaterne - Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten, Pernille Bigaard, Plesner og Kristian Elvang-Gøransson, Elvang & Partnere – havde fået deres regning  betalt, var der ikke en krone tilbage til de almindelige kreditorer, der mangler at få dækket krav på sammenlagt omkring to mia. kr.

”Jeg er ikke bekendt med, at advokater i Danmark nogensinde tidligere er ’kommet til’ at udskrive en regning, som landsretten efterfølgende fastslår, er fem mio. kr. for høj. Jeg kan ganske enkelt ikke forstå, hvordan sådan særligt betroede personer kan finde på at udskrive regninger i den størrelsesorden for en koncern bestående af reelt kun 44 udlejningsejendomme og lidt inventar,” siger advokat Torben Lyst.

Han blev kort før konkursen fyret fra sit job hos Sandgården. Hans fratrædelsesgodtgørelse havnede dermed som et krav i konkursboet, uden udsigt til at blive betalt. Derfor valgte han sammen med en kollega at klage til Sø- og Handelsretten.

Her valgte dommer Torben Kuld Hansen tidligere på året at hugge fem mio. kr. af advokatregningen. Den afgørelse ankede Sandgårdens tre kuratorer til Østre Landsret, hvis afgørelse Pernille Bigaard finder særdeles problematisk:

”Vi ville gerne have taget stilling til, om vi skal leve med en risiko for ikke at betaling for vores arbejde. Når vi laver et omfattende stykke arbejde, og samtidig løbende hver sjette måned har indberettet opgaver og timer til Skifteretten, kan retten så bare beskære regningen i sidste ende?,” lyder det fra advokaten, der nu vil have sagen set på fra politisk side:

”Man kan heller ikke tage en taxa til Odense, og når man så bliver sat af sige, at man kun vil betale for turen til Korsør. Det foregår ikke i andre brancher. Nu er vi nødt til at få fastslået politisk, om det kan være rigtigt, at vi skal arbejde under sådanne vilkår,” siger Pernille Bigaard, der mener at eventuelle indgreb fra rettens side i stedet bør ske ved de halvårlige rapporter fra kuratorerne.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.