Erhverv

Hotellerne har fået flere gæster

Fremgangen i september var på 7 pct. sammenlignet med året før.

Artiklens øverste billede
De danske hoteller har i september haft fremgang i forhold til samme måned i fjor. Derimod har vandrehjemme haft færre overnattende.

De danske hoteller kan sammen med campingpladser, feriecentre og lystbådehavnene glæde sig over flere overnattende gæster.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af overnatninger i september steg med 140.000 i forhold til september i fjor. Det svarer til en gennemsnitlig fremgang på 6 pct.

Det er især hotellerne, der har fået flere overnatninger med et plus på 88.000. Dermed kan hoteller notere sig for en fremgang på 7 pct. i forhold til året før.

Fremgangen er dog først og fremmest sket øst for Storebælt. Hotellerne i hovedstaden og sjælland i øvrigt har haft en fremgang på 10 pct, mens fremgangen vest for Storebælt kun har været på 4-5 pct., fortæller Henrik Messmer, der er kommunikationschef for hotellernes brancheforening, Horesta.

Formanden for Horesta, Jens Zimmer Christensen, er da også generelt set tilfreds med udviklingen.

»Der er tale om en positiv tendens, og tallet for september i år er faktisk rekord for den måned. Men fremgangen er mest udtalt i hovedstadsområdet, der har forstået at tiltrække flere udenlandske turister. For dem er der tale om en fremgang på 20 pct. Det betyder, at vi nu ser en større optimisme blandt medlemmer i hovedstaden, mens billedet er mere broget vest for Storebælt,« forklarer Jens Zimmer Christensen.

»Der er også tale om fremgang uden for hovedstaden. Her ligger fremgangen dog kun på godt 4 pct., men tallene dækker over større udsving,« tilføjer Jens Zimmer Christensen.

Campingpladserne har haft 35.000 flere overnatninger, hvad der svarer til en fremgang på 5. pct. Lystbådehavne kunne med 17.000 overnatninger ekstra overnatninger notere en fremgang på ikke mindre end 34 pct.  Feriecentrenes fremgang var mere beskeden med 7.000 overnatninger, hvad der svarer til 3 pct.

Derimod måtte vandrehjemmene notere en tilbagegang på 7.000 overnatninger. Det svarer til en fald på 5 pct.

Når man sammenligner med august i år, har fremgangen været på 1 pct. for hoteller og vandrehjem, mens feriecentrene til gengæld har haft en tilbagegang på 3 pct., når tallene er sæsonkorrigeret.

Når det gælder det samlede antal overnatninger for året første ni måneder, steg det med 1 mio. i forhold til året før. Det svarer til en fremgang på 4 pct., men også her var fremgangen størst for hotellerne med 7 pct.

Der har i årets første ni måneder i alt været 26,3 mio. overnatninger.

Når det gælder feriehusene, har der også været flere gæster i september i år. Fremgangen i forhold til september 2013 har været på 54.000 overnatninger, hvad der svarer til 4 pct.

Når der er korrigeret for sæsonudsving var der i september 13 pct. færre overnatninger i feriehusene end i august. Men i august var der også tale om en fremgang på 20 pct.

Ifølge Danmarks Statistik skyldes fremgangen i september næsten udelukkende flere tyske gæster i sommerhusene.

Hos BRFkredit kalder seniorøkonom Mette Bjarnholt fremgangen for feriehusudlejningen for en god nyhed for dansk økonomi.

»Forventningen om fremgang for hele året understøttes af tallene for bookede huse for resten af året. Det er især de tyske turister, som har genfundet glæden ved et opholde nær de danske strande, mens danskerne i stigende grad har valgt feriehusene fra.

Men stigningen er til gavn for dansk økonomi. Flere tyske turister i sommerhusene understøtter beskæftigelsen i serviceerhvervene. Det er især vigtigt i de tyndt befolkede områder af Danmark,« siger Mette Bjarnholt.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.