Erhverv

Sådan fordeler novembers konkurser sig

OW Bunker er med til at holde konkurstallet oppe. Men lav vækst gør også sit til, at konkurstallet er stabilt.

Artiklens øverste billede
Konkurstallene er præget af, at temperaturen på verdensøkonomien er i underkanten af det ønskelige, hvilket de faldende oliepriser med al tydelighed bekræfter.

607 selskaber har i november drejet nøglen om som følge af konkurs. Det er blot fem færre end samme måned sidste år, viser tal fra Experian. Samtidig er det en opbremsning af den positive udvikling, der ellers har præget 2014.

Blandt konkurserne er også en af de mest omtalte konkurser i mange år: konkursen i starten af november af det nordjyske selskab OW Bunker. Indtil videre tæller OW Bunker og fire selskaber i koncernen med i november-konkurserne.

De 607 konkurser svarer til 20 hver dag. Og selv om november typisk har mange konkurser, springer det i øjnene, at det indtil nu er november, der er endt med rekord som måneden i år, hvor flest gik konkurs.

- 2014 har trods alt været et år med faldende konkurser. Med den seneste udvikling er der dog fortsat grund til at udvise forsigtighed i forhold til sine samarbejds- og modparter, siger Frank Papsø, nordisk chef for analyse og forretningsudvikling hos Experian, i en pressemeddelelse.

Frank Papsø peger på, at konkurstallene er præget af, at temperaturen på verdensøkonomien er i underkanten af det ønskelige, hvilket de faldende oliepriser med al tydelighed bekræfter.

- Det har indflydelse på verdenshandlen og dermed den internationale værdiskabelse, og det rammer især Danmarks eksportintensive brancher - ikke mindste transport, fødevarebranchen og landbrug, siger analysechefen.

Det er dog hos hoteller og restauranter, man ser den relative største stigning af konkursantallet i årets sidste efterårsmåned. Antallet af konkurser lander på 43 konkurser i forhold til 36 i november 2013. Væksten i overnatninger har ellers ligget på omkring fem procent.

- Forklaringen skal formentlig ses i en vis overkapacitet, der kan give anledning til prispres og lav belægningsgrad, siger Frank Papsø.

Klik på faktaboksen for sat se, hvordan konkurserne fordeler sig på landsplan.

/ritzau/

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.