Søndagsavisen stævner EU i sag om reklameafgift
Den husstandsomdelte ugeavis, Søndagsavisen, som er en af landets mest læste, mener sig diskrimineret i forhold til dagbladene i den planlagte lov om en reklameafgift.
Avisen mener, at EU-Kommissionen har begået fejl, da den sagde god for den måde, en reklameafgift i praksis skrues sammen på. Andre medier kan også komme i klemme. Det skriver Dagbladet Børsen.
Reklameafgiftsloven skelner mellem ugeaviser og dagblade på flere punkter. Dagblade er i stand til at modtage mediestøtte og opnå indirekte støtte ved at være fritaget for reklameafgiften. Ugeaviser skal derimod træffe et valg: Hvis ugeaviserne søger og får mediestøtte - fordi deres andel af redaktionelt stof overstiger 50 pct. - tvinges de til at betale reklameafgift. Dagbladene er ikke underlagt samme tvang.
- Vi stævner EU-kommissionen for at godkende en konkurrenceforvridende afgift. Hvis vi lader reklameafgiften gå igennem, er vi for tid og evighed afskåret fra at modtage mediestøtte, uanset hvordan verden udvikler sig. Og vi er ved at nærme os et punkt, hvor det kan være relevant at ændre på andelen af redaktionelt stof, siger Arne Ullum, mediadirektør hos Søndagsavisen.
1. juli 2015 skal reklameafgiften træde i kraft, og afgiften forventes at indbringe 200 mio. kr. om året. Bl.a. skal afgiften pålægges husstandsomdelte reklamer, mens reklamer i butikker eller som indstik i en avis ikke rammes af afgiften. Ifølge Grafisk Arbejdsgiverforenings beregning vil 600 stillinger blive nedlagt, såfremt afgiften bliver en realitet.
Ritzau Finans