Erhverv

Kornkongen Christian har fundet en fed fidus - opdateret

Som 14-årig begyndte Christian Bojesen at sælge korn til sin klasselærer, og fire år senere omsætter han for næsten 100 mio. kr.

Opdateret 16.04.15: Efter offentliggørelsen af denne artikel, har MetroXpress rejst tvivl om Christian Bojesens historie og dermed belægget for denne artikel. Vi har flere gange og ad flere kanaler forsøgt at få Christian Bojesens kommentar til påstanden. Det er endnu ikke lykkedes.

Som 14-årig begyndte Christian Bojesen at sælge korn til sin klasselærer, og fire år senere omsætter han for næsten 100 mio. kr.

Skolen har aldrig været Christian Bojesens foretrukne sted.

Han var ikke særligt dygtig og pjækkede, så der var mere tid til at sidde hjemme foran computeren og læse om iværksætteri, men den var lærerne ikke med på.

De placerede ham i en jobklasse, hvor man går i skole til om formiddagen og arbejder til om eftermiddagen. Her stiftede Christian Bojesen bekendtskab med korn på et landbrug og fik så en idé, der i dag har gjort ham til millionær.

Som stifter af firmaet Skadholm Agro, der formidler korn til danske og udenlandske landmænd, har Christian Bojesen på et halvt år stablet en forretning på benene, der indtil videre har omsat for 82,6 mio. kr. og næste år runder 110 mio. kr. i omsætning.

Den 18-årige thybo har ifølge ham selv fundet et lukrativt hul i markedet, og det er »ikke så tosset«.

»De første kunder, jeg ringede til, ville intet have med mig at gøre, men nu ved alle, hvem jeg er,« siger Christian Bojesen med en dialekt, som kun en ægte thybo kan præstere.

På spørgsmålet om, hvorvidt han i sin vildeste fantasi havde forestillet sig en omsætning på 82 mio. kr., kvitterer han med et rungende »nej, for satan«, men det overrasker ham ikke, at firmaet har succes.

Skadholm Agro sælger hvede, byg, havre og rug til landmænd, der primært bruger det som svinefoder, og fordi Christian Bojesen ikke har fordyrende mellemled i form af ansatte, lager, tørreri og vognmænd, kan han sælge det korn, han køber, billigere end f.eks. DLG og Hedegaard, der sidder på størstedelen af markedet herhjemme.

Helt præcist sparer landmænd 20 kr. pr. ton korn ved at købe det af Skadholm Agro, ifølge Christian Bojesen, og det bliver hurtigt til mange penge, når en gennemsnitsordre er på 120 tons.

Christian Bojesens første kunde var hans klasselærer. Det er fire år siden. Han var 14 år gammel, brugte sine eftermiddage på et landbrug og fik lavet en aftale med chefen om, at alt overarbejde skulle aflønnes i korn.

Det korn solgte han så til klasselæren, og efter lidt tid ville naboerne også købe korn. Siden er det gået stærkt.

Skadholm Agro har et halvt år på bagen, men er allerede en millionforretning med hundredvis af kunder i både Danmark og Tyskland, og inden 2020 er omsætningen på den gode side af en halv milliard kroner, understreger direktøren.

»Det bliver ikke det store problem. Jo dårligere høsten er, desto flere kunder har jeg, og selv med en god høst har jeg kunnet omsætte for 82,6 mio. kr. på et halvt år. Jeg sætter mig store mål, men de er realistiske. Og jeg køber ikke korn, før jeg har en ordre i bogen,« siger Christian Bojesen.

Han har frelst sine forældre fra bekymrede tanker om, hvad der skulle blive af deres storpjækkende søn og fået luget ud i de ”venner,” der viste sig kun at være interesseret i de penge, som pludselig strømmede ind på hans bankkonto.

Livsstilen er nogenlunde den samme, han står op kl. 5 om morgenen for at tjekke kornpriser og holder ofte først fyraften kort før midnat. Og pengene har da visse fordele:

»Når man er i byen, drikker man lidt mere og lidt dyrere end de andre, men jeg køber ikke alle mulige sindssyge ting. Man skal passe på sine penge – ellers er de pludselig væk,« siger Christian Bojesen med vanligt nordvestjysk mådehold.

Han styrer sin millionforretning fra Skadholm Gård i Hadsund, men har planer om at flytte tilbage til Thy næste år. Det var en pige, der sidste år trak ham til Hadsund. Det udviklede sig til »noget værre rod«.

Friheden ved at være sin egen chef er ubetalelig for Christian Bojesen, men han har solgt 39 pct. af firmaet til sin ven Bjarke, der næste år skal overtage direktørstolen. Christian Bojesen bliver i bestyrelsen, men vil bruge tid og kræfter på andre projekter.

Sammen med fire kammerater vil han købe og istandsætte ejendomme i Berlin og derefter leje dem ud til bl.a. studerende. Indtil videre er der afsat 12 mio. kr. til at realisere drømmen.

Angst for at slippe tøjlerne i Skadholm Agro er han imidlertid ikke.

»Jeg kender Bjarke, han har mange forbindelser i Thy og i landbruget generelt. Han har skullet købe sig ind i firmaet, fordi jeg så ved, at han vil arbejde endnu hårdere. I stedet for at jeg ansætter en eller anden tumpe, som ikke gider blive en time ekstra, når der er brug for det,« siger Christian Bojesen.

Den pjækkende thybo, der er blevet kornkonge af Hadsund.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.