Erhverv

Nunaminerals kan være på vej mod afnotering

Nunaminerals kan være på vej mod en afnotering fra fondsbørsen i København.

Artiklens øverste billede
Det grønlandske selvstyre anbefaler Nunaminerals at søge om afnotering på fondsbørsen i København.

Det fremgår af en meddelelse fra NunaMinerals, der henviser til de betingelser, som det grønlandske selvstyre har sat for det kortfristede lån på 4,5 mio. kr., som blev offentliggjort tidligere i december.

Lånet giver selskabet den nødvendige likviditet til at finansiere driften til udgangen af januar 2015 og giver samtidig selskabet mulighed for at afsøge mulighederne for en mere langsigtet finansiel løsning. Bestyrelsen fortsætter således med at afsøge finansieringsalternativer.

- Vi tror på, at den nye koalitionsregering og selskabet vil have mulighed for at klarlægge forskellige muligheder til opretholdelse af Nunaminerals' likviditet og styrkelse af selskabets fremtid, udtaler formand for bestyrelsen i Nunaminerals Birks Bovaird.

Selvstyret har blandt andet betinget sig, at der indkaldes til en ekstraordinær generalforsamling med henblik på at foreslå en omlægning af aktiekapitalen, som ventes at indebære en nedsættelse af kapitalen til dækning af tab. Selvstyret venter, at aktiekapitalen kan blive reduceret til nul kroner.

Samtidig skal bestyrelsen foreslå en efterfølgende kapitalforhøjelse på mindst 500.000 kr. og en bemyndigelse af bestyrelsen til at foretage en emission med fortegningsret ved kontant indskud eller en rettet emission til markedskurs ved konvertering af gæld til Grønlands Selvstyre og muligvis Greenland Holding A/S og andre kreditorer eller en kombination heraf.

Endelig foreslår Selvstyret, at de nye aktier ikke optages til handel og officiel notering på et reguleret marked, og Nunaminerals vil derfor skulle anmode Nasdaq OMX Copenhagen om en afnotering.

En omstruktureringen af aktiekapitalen kræver et flertal på 2/3 af stemmerne på en ekstraordinær generalforsamling, som foreløbigt ventes afholdt i januar 2015.

Afhængigt af omstruktureringen af aktiekapitalen vil de nuværende aktionærer, som ikke ønsker at deltage i den efterfølgende emission, enten blive væsentligt udvandet eller måske endda blive slettet som aktionærer i Nunaminerals, fremgår det af meddelelsen.

Selvstyret påtænker at tegne et endnu ikke fastlagt antal nye aktier til en endnu ikke fastlagt markedskurs for et beløb svarende til lånebeløbet, ligesom Greenland Holdings lån ventes at kunne anvendes til tegning af aktier ved konvertering af gæld til samme kurs.

- Nunaminerals vil fortsætte sin afsøgning af mulighederne for yderligere finansiering af driften, men såfremt der ikke opnås yderligere støtte fra Selvstyret inden udgangen af januar 2015, kan Nunaminerals være nødsaget til at standse al drift og tage skridt til opløsning af selskabet eller muligvis endda være tvunget til at indlede insolvensbehandling, skriver selskabet.

Fremskridt i relation til joint ventures og nye potentielle finansieringskilder, kombineret med en ny regering i Grønland, gør dog, at ledelsen er "forsigtig optimistisk" i forhold til mulighed for at sikre den fremtidige finansiering. Endelig påpeger selskabet, at der er den mulighed, at aktionærerne stemmer imod de foreslåede ændringer i kapitalstrukturen, hvis alternativer skulle dukke op.

Ritzau Finans

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.