Erhverv

Nordicom: Bankaftale forlænget på falderebet

Ejendomsselskabet Nordicom har på falderebet indgået aftale om forlængelse af sine låne- og kreditaftaler, herunder dets bankaftale, med et halvt år, så de nu udløber ultimo juni 2015.

Det meddeler det økonomisk trængte selskab, der fortæller, at der med forlængelsen er skabt basis for, at arbejdet med at reetablere og styrke kapitalgrundlaget dermed kan fortsætte.

Forlængelsen af bankaftalen gælder bankgæld for 758 mio. kr. og realkreditgæld for 1182 mio. kr. samt bilaterale aftaler for i alt 420 mio. kr. Samlet er gæld for 2360 mio. kr. blevet forlænget.

Det er sket uden væsentlige ændringer af vilkårene. Dog forhøjes renten på Nordicoms bankgæld til 4,00 pct. fra 3,60 pct., mens bidragssatsen er sat op til til 1,50 pct. fra tidligere 1,10 pct.

Bankaftalen giver nu mulighed for opsigelse med en måneds varsel, hvis et konsultationsudvalg bestående af repræsentanter fra fire finansielle kreditorer i aftaleperioden mener, at processen med at reetablere og styrke kapitalstrukturen ikke vil give et tilfredsstillende resultat. Det kræver dog en afstemning herom, hvor totredjedele af de deltagende kreditorer stemmer for en opsigelse.

- Nordicom arbejder fortsat på at reetablere og styrke koncernens kapitalgrundlag med henblik på, at koncernen igen kan indgå aftaler på sædvanlige markedsvilkår med koncernens finansielle kreditorer. Nordicom har via sin finansielle rådgiver fået forelagt flere konkrete løsningsmuligheder, skriver selskabet.

- De pågældende løsningsmuligheder forfølges fortsat, og på den baggrund er det forventningen, at der snarligt kan påbegyndes realitetsforhandlinger, fortsætter Nordicom.

Det er dermed stadig ikke sikkert, at denne proces ender succesfuldt, erkender Nordicom. Udover indgåelse af en aftale med en eller flere potentielle investorer skal der nemlig sikres opbakning til en løsning hos såvel de finansielle kreditorer som hos selskabets aktionærer, hedder det.

- I tilfælde af at bestræbelserne på at styrke kapitalgrundlaget mislykkes, vil det i høj grad være

op til koncernens finansielle kreditorer at træffe afgørelse om Nordicoms fremtid, herunder afklare om der mellem de involverede parter er opbakning til at skabe en løsning, der sikrer koncernens fortsatte drift på såvel kort som langt sigt, skriver Nordicom.

Den del af forlængelserne, der vedrører realkreditgæld, omfatter ikke udløbstidspunkter for restgælden, idet alle lån i forvejen havde løbetider til 30. juni 2015, bortset fra ordinære afdrag.

Gæld til finansielle kreditorer for 108 mio. kr. har det heller ikke været nødvendigt at aftale forlængelse for, da de også udløb med udgangen af juni næste år, fremgår det.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.