Bagmandspolitiet sigter topadvokater i gigantsag om svindel med Copydan-penge
To advokater beskyldte en tredje for at være skyld i en påstået svindelsag om 175 mio. kr. Nu er de selv blevet sigtet.
Efter et halvt års efterforskning har bagmandspolitiet udvidet antallet af sigtelser i en sag om påstået svindel med Copydan-midler til også at omfatte de to topadvokater Johan Schlüter og Lars Halgreen.
Det bekræfter advokaterne selv over for Finans.
Tv- og filmproducenter hævder sig snydt for 175 mio. kr. i Copydan-penge, som de i årevis betalte Johan Schlüter Advokatfirma for at forvalte.
Da sagen kom frem i sommer, beskyldte Schlüter og Halgreen den tredje medejer af advokatfirmaet, Susanne Fryland, for at være eneansvarlig for skandalen, og Fryland blev sigtet for underslæb i september sidste år.
Fryland var direktør i Slagelse-selskabet Registrering Danmark, som advokatfirmaet havde uddelegeret Copydan-forvaltningen til, men Registrering Danmark kanaliserede store summer til advokatfirmaet.
Hverken Schlüter, Halgreen eller bagmandspolitiet vil svare på, hvad de to advokater præcis er sigtet for, men Halgreen oplyser, at det er sket i forbindelse med, at han er blevet indkaldt til afhøring.
»Jeg er i den forbindelse helt standardmæssigt i sager af denne karakter formelt blevet sigtet, således at jeg i henhold til retsplejelovens regler bl.a. har ret til en beskikket forsvarer«, skriver han i en email.
Han tilføjer, at han ikke har mulighed for at udtale sig yderligere om sagen, fordi han endnu ikke har modtaget bagmandspolitiets efterforskningsmateriale.
Jeg har aldrig i mit liv snydt nogen. Tværtimod har jeg hele livet bygget min forretning op på troværdighed.
Johan Schlüter bekræfter også sigtelsen, og fastholder at han ikke har gjort noget forkert.
»Jeg har aldrig i mit liv snydt nogen. Tværtimod har jeg hele livet bygget min forretning op på troværdighed«, skriver han i en email.
Politiet rejser sigtelser, når det vurderes, at en person kan have begået noget strafbart, og det er en retssikkerhedsmæssig beskyttelse, der f.eks. giver personen ret til en forsvarer og ret til ikke at afgive forklaring.
Hos Producentforeningen, der meldte sagen til politiet i sommer, kalder direktør Klaus Hansen skridtet for »en milepæl i sagen«.
»Det bekræfter vores opfattelse af, at det ikke bare handler om en enkelt person i Slagelse,« siger han.
Ifølge statsadvokat Morten Jakobsen forventer bagmandspolitiet at tage stilling til en evt. tiltale i løbet af »nogle måneder«.