Erhverv

It-gigant mister millionkontrakt efter lovbrud fra staten

Styrelse må ophæve kontrakt med it-virksomheden CSC og skal betale en bøde på en kvart mio. kr., fordi den har brudt loven i forbindelse med et udbud.

Artiklens øverste billede
CSC mister en kontrakt med Moderniseringsstyrelsen, efter at styrelsen har tabt en sag i Klagenævnet for Udbud.

It-virksomheden CSC Danmark må vinke farvel til en kontrakt på knap 29 mio. kr. Det står klart efter, at Moderniseringsstyrelsen har tabt en sag i Klagenævnet for Udbud.

Ifølge klagenævnet har styrelsen brudt udbudsreglerne, fordi den ikke har sendt it-kontrakten, som havde at gøre med Statens Lønsystem, i udbud. Afgørelsen betyder, at Moderniseringsstyrelsen skal opsige kontrakten med CSC inden 1. august og skal betale 250.000 kr. til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i økonomisk sanktion.

»Moderniseringsstyrelsen tager kendelsen til efterretning, men er naturligvis ærgerlig over udfaldet,« lyder det fra Moderniseringsstyrelsen i et skriftligt svar til Finans.

Det var konkurrenten CGI Danmark, som klagede til Klagenævnet for Udbud over, at Moderniseringsstyrelsen havde tildelt kontrakten, som var en tillægskontrakt til en allerede indgået kontrakt, til CSC uden at sende den i udbud og dermed give andre virksomheder mulighed for at byde på opgaven.

Klagenævnet skriver i sin afgørelse, at styrelsen ikke har "udvist den fornødne omhu forud for sin vurdering om, at kontrakten ikke var udbudspligtig", og at styrelsens vurdering må betegnes som "åbenbar urigtig". Klagenævnet siger desuden, at overtrædelsen - ulovlig direkte kontrakttildeling - er af alvorlig karakter.

Moderniseringsstyrelsen oplyser, at man i forarbejdet til kontraktindgåelsen i samarbejde med Kammeradvokaten havde vurderet, at de udbudsretlige regler var efterlevet og overholdt.

»Den vurdering er Klagenævnet for Udbud ikke enig i, og Moderniseringsstyrelsen er nu i gang med at klarlægge konsekvenser og overveje det videre forløb,« skriver styrelsen.

Derfor er det på nuværende tidspunkt ikke muligt at svare konkret på, hvilke tiltag Moderniseringsstyrelsen har tænkt som opfølgning på sagen, tilføjer styrelsen.

Moderniseringsstyrelsen har mulighed for at indbringe klagenævnsafgørelsen for domstolene.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.