Kristian hitter stort med sælgernes svar på Endomondo
En dansk app, der skal gøre det sjovere at sælge, har fart på. Men det krævede et millionlån for at gøre den til en god forretning.
Den danske it-virksomhed Plecto, der står bag en ny app til sælgere, har ramt en vækståre det danske marked.
Med et lån fra Vækstfonden på 2,7 mio. kr. og Just-Eat-stifter Jesper Buch i ejerkredsen er det lykkedes Plecto at vende forretningen, så den nu både vokser og tjener penge.
Antallet af sælgere, der bruger appen dagligt, har rundet 5.000, og omsætningen er på over en kvart mio. kr. om måneden.
Samtidig er der nu overskud i den aarhusianske virksomhed – til trods for at stifter og direktør Kristian Øllegaard investerer heftigt i sit produkt og i at ansætte nye medarbejdere.
»Vi er ikke længere bare en idé, der ligger i en kælder. Vi har pæn og stabil vækst, og vi får mange nye kunder – også fra udlandet,« siger Kristian Øllegaard.
Inspireret af fitness-appen Endomondo består Plecto af en app, der skal holde sælgere til ilden. Appen viser sælgernes navne og point på en skærm, og de kan så løbende opdatere deres salg på skærmen, måle deres præstationer og konkurrere med hinanden.
Appen er udviklet af den 25-årige Kristian Øllegaard, der fik idéen, da han arbejdede som sælger i en virksomhed. Her brugte han og kollegerne Excel-ark og papirlapper for at holde overblikket.
Da nogle kolleger foreslog Kristian Øllegaard at lave et mere simpelt og effektivt værktøj, udviklede han softwaren til Plecto.
Kort tid efter sagde han sit job op og grundlagde Plecto.
»Vi har fået godt fat i det danske marked, men det bliver først rigtig interessant, når vi etablerer os i udlandet,« siger Kristian Øllegaard, der især kigger på USA som et potentielt guldmarked.
»I første omgang skal vi bruge penge på at udvide til Sverige og Holland. Vi skal have fat i de helt store virksomheder, der batter mest. Og så bliver næste skridt et kontor i USA,« siger Plecto-direktøren.
Plecto, der i slutningen af 2014 fik Jesper Buch ind som medejer, kom ud af det seneste regnskabsår med et underskud. Det fik Kristian Øllegaard til igen at gå på jagt efter kapital. Men frem for at afgive yderligere ejerandele til en investor valgte han at tage et lån fra Vækstfonden.
»Det er ikke den billigste løsning, men den har virket for os. På 10 måneder er vi gået fra underskud til overskud,« siger han.