Lasse gik fra hash og hærværk til at eje en restaurantkæde, der omsætter for millioner
En nat i detentionen blev startskuddet til et erhvervseventyr for Lasse Skjønning Andersen. Den 26-årige iværksætter har skabt en hurtigt voksende restaurantkæde på én ting: Grød.
Lasse Skjønning Andersen blev anholdt på sin fødselsdag.
Den utilpassede, buttede sydhavnsknægt, der hang ud med de forkerte mennesker, røg hash og lavede hærværk, og som ikke rigtig kunne håndtere tabet af sin mor som helt ung.
Natten i detentionen blev et wake up-call. Lige der besluttede Lasse Skjønning Andersen sig for at lægge sit liv om og tage skolen seriøst. Han ville tabe de mange overflødige kilo, og det skulle gøres ved at spise grød – hver dag.
Den beslutning kom til at ændre alt.
I dag er Lasse Skjønning Andersen 26 år gammel og står bag den hurtigt voksende restaurantkæde Grød, der beskæftiger 50 ansatte, omsætter for et tocifret millionbeløb og snart er at finde seks steder i landet.
»Hele ideologien i Grød handler om at redefinere den måde, vi tænker grød på. Det vil vi gøre i Danmark, og det vil vi gøre i resten af verden. Det er vores mission,« siger Lasse Skjønning Andersen.
Når den unge iværksætter arbejder alt for meget og sover for lidt, skyldes det i høj grad hans mor. Efter Lasse Skjønning Andersens fødsel blev hun ramt af en fødselsdepression og blev maniodepressiv. I sidste ende fik det hende til at tage sit eget liv.
»Følelsen af, at jeg er kommet til livs på bekostning af en andens, gør, at jeg føler et stort forventningspres. Jeg vil gerne opnå noget, jeg vil gerne have anerkendelse. Det er også det, jeg prøver med Grød; at skabe noget nyt og noget stort,« siger Lasse Skjønning Andersen.
Fra den første grødbar i København – der så vidt vides også var verdens første af sin slags – ejer Lasse Skjønning Andersen i dag fire restauranter, som alle serverer én ting: Grød.
Han holder foredrag, er på tv og skal snart levere fire varianter af glutenfri grød til 7-Eleven-butikker over hele landet. Efter det har han en produktlinje af granola, som skal ud i både danske og udenlandske supermarkeder.
»Det seneste halve år har været sindssygt. Jeg har overhovedet ikke lyttet til mig selv. Men jeg kan mærke, at vi rykker, både på omsætning og antal butikker. Det går hurtigt, og vi gør det selv,« siger Lasse Skjønning Andersen.
Han regner med at have seks Grød-restauranter, inden året er omme og 70 ansatte på lønningslisten.
Det massive vokseværk har imidlertid sin pris. Som ejer og direktør knokler Lasse Skjønning Andersen konstant. Kroppen har det med at skrante, og han har tankemylder. Derfor skal der inviteres »dygtige og kloge folk« ind i virksomheden, som Lasse Skjønning Andersen siger.
»Vi skal have flere med i organisationen. Det vil koste på bundlinjen, men jeg er ligeglad. Det er vigtigere, at jeg har det godt, end at vi tjener en masse penge. Og så skal vi have oprettet en bestyrelse, der kan hjælpe med den mere overordnede strategi,« siger Lasse Skjønning Andersen, der allerede er i dialog med adskillige erhvervsfolk – uden at han vil sætte navn på dem.