Erhverv

Kendt rappers musiktjeneste bløder i streaming-krig

Musiktjenesten Tidal har bunkevis af ubetalte regninger og et regnskab med store tab.

Artiklens øverste billede
Sean "Puffy" Combs og Jay-Z. Foto: Kathy Willens/AP

Selv om skibet er ladet med tidens største kunstnere som Beyonce og Madonna på eksklusive kontrakter, må musiktjenesten Tidal sande, at kampen mod musikgiganterne Spotify og Apple er svær.

Det viser et nyt regnskab, samt afsløringer af bunkevis af ubetalte regninger fra musiktjenesten, der er ejet af rapperen Jay-Z.

Ifølge Wall Street Journal viser et nyt regnskab, at selskabet har tabt 186 mio. kr. i 2015. Dog er omsætningen også vokset.

Samtidig skriver det norske medie Dagens Næringsliv, at musiktjenesten har oparbejdet over 100 ubetalte regninger, heriblandt regninger til musikfestivaler.

Tidal blev opkøbt af den amerikanske rapper i 2015. Tidligere hed tjenesten Wimp og var ejet af det svenske selskab Aspiro.

Med opkøbet proklamerede rapperen, at man gik i krig mod giganterne Spotify og Apple, som ifølge kunstneren udbetalte alt for lidt til de kunstnere, der fik deres musik spillet på tjenesterne.

Med sig om bord fik Tidal en række af tidens mest populære kunstnere, som skrev eksklusive kontrakter med selskabet.

På den måde har selskabet forsøgt at skabe større eksklusivitet omkring sin musik og samtidig tvunget brugerne til at betale for et abonnement på tjenesten, hvis de har ville høre de nyeste numre fra eksempelvis Drake, Frank Ocean og Beyonce.

Ifølge New York Times var netop den seneste albumudgivelse fra Beyonce i april med til at give Tidal ikke mindre end én mio. nye prøveabonnenter i den første uge efter pladens udgivelse.

Men trods det stigende antal brugere (ifølge Tidal selv omkring tre mio. globale brugere i marts) er økonomien altså tilsyneladende ikke stabil i selskabet.

Hovedkonkurrenten, svenske Spotify, har dog også vist løbende underskud, men er samtidig markant større og med langt større vækst.

Selskabet havde i 2015 et samlet tab på en mia. kr., men havde samtidig opnået 30 mio. abonnenter og en omsætning på 14,5 mia. kr. i 2015, skriver Music Business Worldwide.

Ritzau

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.