Stark giver 10 af sine byggemarkeder dødsstødet
En dalende indtjening, fordi færre kunder kigger forbi, får byggevaregiganten DT Group til at lukke 10 Stark-forretninger. Koncernen vil i stedet investere mere i sine mere centralt beliggende byggemarkeder.
Byggevarekæmpen DT Group, som ejer Silvan og Stark, fjerner 10 Stark-byggemarkeder fra landkortet. Det svarer til ca. hver 8. forretning - eller 12 pct. af butiksnettet, da Stark-kæden i dag har 83 byggemarkeder.
»Vores professionelle kunder har ændret købsmønstre. De vælger at handle i mere centralt beliggende forretninger,« siger Søren P. Olesen, adm. direktør i DT Group.
Som eksempel nævner han Starks forretning i den østjyske by Brædstrup, som sammen med de øvrige udvalgte byggemarkeder lukker inden for den kommende måned. Mange af kunderne nær Brædstrup arbejder i Silkeborg, Skanderborg, Horsens eller Aarhus, og derfor handler de i Starks byggemarkeder dér i stedet, fortæller han.
Strategien om at mindske antallet af Stark-forretninger sker efter adskillige år med en skrantende indtjening i DT Group. Ifølge regnskabstal meldt ud i september er koncernens lønsomhed dalet i 2015/16.
116 medarbejdere arbejder i de 10 forretninger, der skal lukkes, men ifølge Søren P. Olesen er der en god chance for, at alle medarbejdere kan få en plads i en anden forretning.
»Vi er ikke i gang med at afskedige en masse medarbejdere. Vi kigger på mulighederne for at placere dem andre steder,« siger Søren P. Olesen, som dog tilføjer, at geografi kan spille en rolle.
Det er måske ikke alle medarbejdere, der er villige til at flytte arbejdsplads, hvis det ledige job f.eks. findes på Sjælland, og man bor i Nordjylland.
Selv kalder DT Group butikslukningerne for sammenlægninger, da koncernen ud over at flytte medarbejdere også vil investere over 750 mio. kr. de kommende år i at renovere og opgradere Starks forretningsnetværk.
»Der er en masse byer med vækst, som ikke er København og Aarhus. Folk flytter fra landsbyerne ind til større byer, så vi vil gerne opgradere de 73 forretninger, vi fortsætter med at have. Det kan være alt fra, at de får et facadeløft, til at de bliver udvidet,« siger Søren P. Olesen.
Helt overordnet siger han om beslutningen:
»Butikssammenlægningen er bare et af de ben i den manøvre, jeg er i gang med for at sikre, at DT Group også fremadrettet er en stærk markedsleder og investerer penge i de steder i landet, hvor vi mener, at væksten er. DT Group har de seneste år tjent lidt mindre hvert år. Jeg vil gerne se flere år i træk, hvor vi tjener en smule mere hvert år.«