Serier

Lyngby-storaktionær kommer med nye penge - for fjerde gang på én måned

Hellerup Finans har endnu engang tilført den økonomisk trængte men sportslig succesfulde fodboldklub penge.

Stormvejr om Hellerup Finans
Lyngbys Mikkel Rygaard løber fra Randers´Johnny Thomsen. Foto: Lars Poulsen

Næsten seks mio. kr. i kontanter på én måned. Sådan lyder regningen for Lyngby Boldklubs storaktionær, Hellerup Finans, der igen har måtte tilføre den skrantende forretning penge i dag.

Det fremgår af en registrering i virksomhedsregisteret cvr.dk, og Lyngby har da også netop lagt en pressemeddelelse om sagen ud.

Heraf fremgår det, at de seks mio. ikke er nok til at holde forretningen kørende foråret ud:

»Vi meldte ud i starten af måneden at vi ville tilføre kapital igennem februar og det er nu gennemført. Vi kan nu informere om, at vi fortsætter med at tilføre kapital igennem hele marts. Lyngby Boldklub A/S har i februar fået fjernet gæld og samtidig fået skabt et kapitalberedskab som nu skal øges igennem marts. Målet er at skabe et meget solidt kapitalberedskab der kan opretholde og udbygge det stærke fundament under klubben,« skriver bestyrelsesformand Torben Jensen, der også er topfigur i storaktionæren Hellerup Finans, i pressemeddelelsen.

Torben Jensen oplyser til Finans, at Hellerup Finans efter den seneste tilførsel nu ejer 66,5 pct. af Lyngby mod 54 pct. inden tilførslerne begyndte i slutningen af januar.

Tilførslen er ligesom de øvrige indskud af penge den seneste måned sket til en lavere kurs end den, som både øvrige aktionærer kom ind til i august 2016, og som et mere konkret bud i december på klubben lød på.

Lyngby Boldklub tabte i løbet af perioden juli-december 10 mio. kr. - altså lidt over halvanden mio. kr. om måneden. Indtægter for superligaklubber er af naturlige grunde - få kampe - lavere i første kvartal af et år end ellers, og samtidig venter også en økonomisk test fra DBU af Lyngbys økonomiske styrke om lidt mere end to uger.

Den har Torben Jensen - hvis egen koncerns regnskaber ellers heller ikke ligefrem flyder over med penge - dog for nylig forsikret både Finans og Ekstra Bladet om at Lyngby kan bestå.

Lyngby oplyser også i pressemeddelelsen, at de løbende forhandlinger om at sælge klubben fortsætter - stadig med flere mulige købere i spil.

Læs også