Erhverv

Microsoft vil sprede matematikprogram fra Nyborg til resten af verden

Den 42-årige matematiklærer Mikael Samsøe Sørensen fra Nyborg Gymnasium står bag et matematikprogram til Word.

Microsoft er så begejstret for det matematikprogram, Wordmat, som Mikael Samsøe Sørensen fra Nyborg Gymnasium har udviklet, at selskabet nu vil promovere det i udlandet. Foto: Lars Kirkegaard

For en otte-ni år siden begyndte matematikundervisningen på Nyborg Gymnasium så småt at ændre sig. I stedet for kuglepen og lommeregner begyndte Mikael Samsøe Sørensen at bruge computer i undervisningen.

Microsofts Word-program havde fået tilføjet en mulighed for at regne matematiske formler, men for Mikael Samsøe Sørensen kunne den nye mulighed ikke nok. Derfor satte han sig ned og begyndte at udvikle på programmet, så eleverne i de klasser, han underviste, ikke behøvede at skifte mellem flere forskellige programmer på computeren.

»Jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne udvikle noget, der var bedre, når jeg nu kunne,« siger Mikael Samsøe Sørensen.

Nu er Wordmat, som programmet hedder, blevet så stort, at Mikael Samsøe Sørensen har lavet en fuld oversættelse af programmet til engelsk, så det kan spredes videre ud i verden. Noget Microsoft har lovet at hjælpe med.

Programmet er blevet downloadet næsten 1 mio. gange, men omkring 90 pct. af de downloads er danske. Ifølge Mikael Samsøe Sørensen har der været ca. 100.000 unikke brugere af programmet. Men det har ikke kun været en dans på roser at udvikle programmet.

»Det er rigtig spændende at se noget, som har givet mig flere søvnløse nætter, blive så anerkendt, at Microsoft vil hjælpe med promoveringen uden for Danmark. Det er lidt vildt, at selskabet nærmest har valgt at erstatte Words oprindelige matematikmulighed med Wordmat,« siger Mikael Samsøe Sørensen.

Programmet er rendt ind i flere problemer undervejs. Apples indtog på laptopmarkedet med MacBooks var et problem, da flere af eleverne i Mikael Samsøe Sørensens klasser pludselig ikke længere kunne bruge programmet.

Særligt efter den nye udgave af Word kom i 2016, var der problemer. Men det har Mikael Samsøe Sørensen sammen med Microsoft nu fået løst, så Mac-brugere også kan få gavn af Wordmat.

Hos Microsoft er man rigtig glad for, at personer som Mikael Samsøe Sørensen bygger løsninger baseret på Microsofts teknologi. Ikke mindst ser Microsoft et stort potentiale i Wordmat.

»Vi håber på, at dette bare er begyndelsen,« siger Julich Wiberg, der er salgschef for uddannelsessektoren i Microsoft, i en pressemeddelelse.

Læs også
Top job