Serier

Derfor er den seneste sure KMD-kunde måske den største hovedpine for Eva Berneke

Analyse: Inden længe er KMD's monopolmarked en saga blot, og den hastigt voksende kø af utilfredse storkunder stækker selskabet i den nye konkurrence.

Kunder i krig med KMD
Udfordringerne er store for KMD's topchef Eva Berneke. Arkivfoto: Nikolaj Svennevig.

KMD's topchef Eva Berneke står midt i en storm af klagende storkunder og juridiske slagsmål om milliardkompensationer for stærkt forsinkede eller kuldsejlede it-projekter. En heftig cocktail i sig selv, men endnu værre, når man som KMD-topchefen kæmper for at slippe helskindet gennem tabet af et monopolmarked og samtidig gøre det kapitalfondsejede selskab til en salgsklar lækkerbisken.

For KMD er det en uvant situation, at kunderne ikke automatisk kommer ind i butikken, men kan vælge at gå et andet sted hen. Da Berneke blev topchef i 2014, var hun klar over udfordringen, og hun rejste derfor landet tyndt for at drikke kaffe med kommunaldirektørerne. Der skulle kæmpes for kommunernes ordrer, var hendes budskab. Men spørgsmålet er, om samarbejdet i dag er blevet så dårligt, at KMD-topchefen ville få serveret kold kaffe på kommunekontorerne...

Læs også
Top job