Erhverv

Ukendt rigmand på over 80 år har haft sit bedste år længe

Poul Rørsgaards formue er de seneste år blevet større og større.

Poul Rørsgaard, som her ses til højre, har tjent sine penge på dæk, ejendomme og mode. Foto: Tariq Mikkel Khan

På Vedbæk Strandvej 342 bor én af whiskeybæltets mest diskrete rigmænd.

For inde i det knap 900 kvadratmeter store palæ, der i øvrigt er det næststørste på Strandvejen, bor en mand, som trods sin formue og alder aldrig har gjort det store væsen af sig selv i medierne.

Ejeren af det kolossale palæ er Poul Rørsgaard, og selvom han for længst har rundet de 80 år, bliver formuen bare større og større.

For nylig har koncernen V. Rørsgaard Trading, som Poul Rørsgaard ejer 100 pct., præsenteret et overskud efter skat på næsten 63 mio. kr. Det er det bedste resultat i koncernen siden regnskabsåret 1993/1994, der er det ældste offentligt tilgængelige regnskab for V. Rørsgaard Trading.

Finans har forsøgt at få en kommentar fra Poul Rørsgaard, men han er ikke vendt tilbage på Finans' henvendelser.

I regnskabet bliver det seneste regnskabsresultat kategoriseret som »tilfredsstillende«.

De seneste fem regnskabsår har V. Rørsgaard Trading samlet givet et overskud på 187 mio. kr., og det har bragt egenkapitalen i selskabet op på hele 600 mio. kr.

V. Rørsgaard Tradings aktiviteter består i at eje ejendomme og drive investeringsvirksomhed, og det er især ejerskabet af virksomheden Continental Ejendomme, der er en indbringende forretning.

Frem til den 31. august 2015 havde V. Rørsgaard Trading også aktiviteter inden for modebranchen, da selskabet stod bag salget af produkter fra mærkerne Marc Jacobs, Stella McCartney og Isabel Marant i Danmark.

Til at begynde med byggede Poul Rørsgaard sin formue op gennem dækimportøren Continental Nordisk Autogummi, som i 1991 blev omdannet til Continental Ejendomme.

I begyndelsen af januar blev Poul Rørsgaard desuden medejer af urfirmaet Lars Larsen Watches, som han ejer mellem 25 og 33,33 pct. af.

Poul Rørsgaard har gennem årene siddet i en lang række bestyrelser primært i ejendoms- og autobranchen.

BRANCHENYT
Læs også