Erhverv

Davidsens Tømmerhandel siger farvel til direktøren

Uenighed om strategien fremadrettet betyder et farvel til topchefen i den familieejede virksomhed Davidsens Tømmerhandel, der er vokset markant de seneste år.

Mogens Pedersen har været en del af Davidsens Tømmerhandel de seneste 17 år. I de sidste knap 2,5 var han adm. direktør.

Efter knap 2,5 år som adm. direktør og 17 år i virksomheden er Mogens Pedersen nu fortid i den familieejede kæde Davidsens Tømmerhandel, som har hovedkontor i Vojens. Det sker efter gensidig aftale, oplyser virksomheden.

De seneste år har Davidsens Tømmerhandel, som i dag omsætter for 1,6 mia. kr. om året, bredt sig over landkortet, og nye placeringer er på vej. Bl.a. har kæden to nye kæmpe forretninger på vej i de gamle Metro-varehuse i Aalborg og Aarhus.

Mogens Pedersen bar også titlen direktør, før han blev adm. direktør, og ifølge Povl Davidsen, som ejer en del af virksomheden, har han en stor del af æren for, at Davidsens Tømmerhandel er blevet en af de større aktører inden for salg af byggevarer.

»Vi er uenige om strategien,« siger Povl Davidsen, som ikke nærmere ønsker at uddybe, hvad det er, man præcist er uenige om, eller hvad strategien bliver fremadrettet.

Davidsen kort fortalt
  • Davidsens Tømmerhandel har foretaget adskillige opkøb gennem historien, som går tilbage til 1944, hvor Christian Davidsen etablerede en virksomhed i Sommersted. Sønnen Povl Davidsen overtog forretningen som led i et generationsskifte. Efter et par år med Mogens Pedersen som adm. direktør er Povl Davidsen atter direktør, men kun indtil en ny er fundet.
  • Davidsens Tømmerhandel har afdelinger i Vojens, Haderslev, Røde Kro, Sønderborg, Toftlund, Vejen, Brørup, Kolding, Fredericia i Jylland, mens virksomheden også er til stede i Odense på Fyn og i Venslev i Nordsjælland. Snart vil virksomheden også åbne forretninger i Aarhus, Aalborg, Tønder og Vamdrup. Forretningen i Aarhus åbner til april, mens de øvrige butiksåbninger ikke er fastlagt endnu.

I 2014 blev Mogens Pedersen ny adm. direktør, og direktøren gennem godt 12 år Povl Davidsen blev i stedet formand for bestyrelsen. Mogens Pedersen var ikke en del af familien, som ejer virksomheden. Nu er Povl Davidsen midlertidigt vendt tilbage til direktørposten, indtil virksomheden har fundet en ny mand til posten.

I en pressemeddelelse fra Davidsens Tømmerhandel hedder det, at der ikke er den fornødne enighed mellem bestyrelsen og Mogens Pedersen om, hvordan virksomheden skal udvikle sig i de kommende år. De to nye forretninger i de gamle Metro-varehuse bliver også nævnt, og i den forbindelse siger Povl Davidsen:

»Med de store opgaver, som vi skal løse de kommende år, er det nødvendigt, at direktion og bestyrelse har fokus i samme retning.«

På de nye placeringer, som er nyt territorium for Davidsens Tømmerhandel, skal trælast- og byggemarkedskæden snuppe markedsandele fra konkurrenterne, og det bliver ikke umiddelbart nogen nem opgave. Der er nemlig mange aktører og hård konkurrence.

Tidligere på året fortalte Mogens Pedersen, at virksomheden fortsat skulle vokse gennem nye placeringer eller opkøb, hvis de kommende butiksåbninger gik godt. Han sagde:

»Vi er nødt til at blive landsdækkende og større. Ellers er vi ikke interessante over for kunderne.«

Til spørgsmålet om, hvorvidt det var den ekspansive strategi, der er opstået uenighed om, svarer Povl Davidsen:

»Vi har fortsat planer om at udvikle os.«

Mogens Pedersen har ikke nogen kommentarer til sit exit fra virksomheden ud over, at han siger, at det er sket i al fremsommelighed.

Læs også