Erhverv

Modehuset IC Group skruer ned for blusset - igen

For anden gang i indeværende regnskabsår ser ledelsen i IC Group sig nødsaget til at nedjustere forventningerne. Årsagen forklares bl.a. med et svigtende salg i Tiger of Sweden.

Mads Ryder (billedet) blev fyret som topchef i IC Group tidligere på måneden. I forbindelse med halvårsregnskabet skærer den nye ledelse nu i forventningerne til året. Foto: Finn Frandsen Foto: Finn Frandsen

Topledelsen i IC Group, der bl.a. står bag tøjmærkerne Tiger of Sweden, Peak Performance og By Malene Birger, skruer ned for vækstblusset for indeværende regnskabsår.

Det fastslår fungerende topchef Peter Thorsen i forbindelse med fremlæggelsen af selskabets halvårsregnskab.

»For regnskabsåret 2016/2017 venter vi at realisere en vækst i omsætningen på 5-6 pct. i lokal valuta (tidligere mindst 6 pct.), mens ebit-marginen før særlige engangsomkostninger (indtjeningen, red.) forbundet med indførelsen af en ny struktur i IC Group ventes i niveauet 7-8 pct. (tidligere 8-9 pct.),« fastslår topledelsen i IC Group.

Ellers er det småt med kommentarer i regnskabet, som har været ventet med spænding, efter at bestyrelsen i IC Group anført af formand Henrik Heideby ud af det blå fyrede topchef Mads Ryder i begyndelsen af februar, hvorefter Peter Thorsen, medlem af IC-bestyrelsen, blev indsat som fungerende topchef.

Fyringen af Mads Ryder blev bl.a. begrundet med en ny kurs for IC Group. En kurs der skal gøre selskabets kernebrands til selvstændige forretningsenheder, hvilket allerede har fået flere iagttagere i finansmarkedet til at spekulere i muligheden for frasalg.

Om det indgår i IC-planerne er uvist, idet ledelsen holder kortene tæt til kroppen i det udsendte regnskab. Dog slås det fast, at målet fortsat er at åbne 15-20 nye butikker i indeværende år, hvoraf 13 allerede er åbnet.

Dog peges der på, at implementeringen af den nye selskabsstruktur ventes at dræne IC-kassen for omkring 30 mio. kr. Til gengæld ventes ændringerne at øge indtjeningen i selskabet 30-40 mio. kr., men først med effekt fra regnskabsåret 2017/2018, lyder meldingen.

Selve halvårsregnskabet viser, at omsætningen år til år er steget 4,9 pct. til godt 1,5 mia. kr. Til gengæld er både indtjeningen og overskuddet dykket en smule, mens selskabets rentebærende nettogæld er steget markant med 55 pct. til 107 mio. kr.

Ledelsen i IC Group meddeler, at man først agter at kommentere halvårstallene på et presse- og analytikermøde onsdag formiddag.

Læs også