Erhverv

Ryanair åbner seks nye ruter i Danmark

Ryanair udvider med flyruter fra flere jyske lufthavne og fra Københavns Lufthavn.

Foto: Matt Dunham

Det irske lavprisselskab Ryanair er upopulær blandt fagforeninger, men passagerne strømmer til.

Og nu åbner Europas største lavprisselskab for endnu flere flyruter fra Danmark. Det oplyser Ryanair i en pressemeddelelse.

Blandt andet kan man nu få billige flybilletter fra Københavns Lufthavn til den engelske by Liverpool og Sevilla i Spanien. Derudover åbner der to nye ruter fra Aarhus Lufthavn til Eindhoven i Holland og Gdansk i Polen.

Også de jyske provinslufthavne Aalborg Lufthavn og Billund Lufthavn får nye ruter til henholdsvis London Stansted og Berlin Schönefeld.

Talsmand for Ryanair, Arune Jaraite, siger, at kunderne kan se frem til endnu lavere priser på flybilletter.

- Danske kunder og besøgende kan nu bestille flyvninger så langt ud i fremtiden som til marts 2018.

- Og de kan se frem til endnu lavere priser, så der har aldrig været et bedre tidspunkt at købe flybilletter på hos Ryanair, siger hun.

Flyselskabet fejrer lanceringen af de nye ruter med flybilletter ned til 149 kroner, som man kan købe frem til midnat torsdag.

Ryanair kom til Danmark i 2006, hvor selskabet åbnede de første ruter fra Billund. I 2014 annoncerede selskabet nye ruter fra en ny base i København.

Det gav knas med den danske fagbevægelse. Det var, fordi Ryanair konsekvent nægter at forhandle løn og arbejdsforhold med fagforeninger.

Selskabets danske baser blev lukket i juli. Her tabte Ryanair en sag i Arbejdsretten, som gav de danske fagforeninger lov til at føre konflikt mod selskabet.

Selv om Ryanair fortsat har ruter fra Danmark, er fly og ansatte i stedet tilknyttet baser i nærliggende byer.

BRANCHENYT
Læs også