Erhverv

27-årig rykker tættere på magten i sin fars milliardimperium

Daniel Goldschmidt er de seneste måneder kommet i en række bestyrelser under milliardimperiet M. Goldschmidt Holding.

Imerco er primært ejet af Mikael Goldschmidt, der nu har sat sin søn i kædens bestyrelse. Foto: Gorm Branderup Foto: Gorm Branderup

I efterhånden en del år har den 27-årige Daniel Goldschmidt måttet høre snak i medierne om, at han er arvtager til sin fars milliardimperium.

At han er ved at blive kørt i stilling til magten i M. Goldschmidt Holding-koncernen, der er stiftet og ejet af Mikael Goldschmidt, og som bl.a. omfatter isenkræmmerkæden Imerco.

Men trods den megen snak om generationsskiftet er det endnu ikke sket, og samtidig har Daniel Goldschmidt ikke direkte haft noget at gøre med nogen af M. Goldschmidt-koncernens mange virksomheder, på nær en plads i koncernens bestyrelse siden 2012.

Siden september er Daniel Goldschmidt indtrådt i seks bestyrelser i virksomheder, der hører under M. Goldschmidt Holding og dermed er ejet af hans far, Mikael Goldschmidt, som også er adm. direktør i koncernen.

Senest er Daniel Goldschmidt fra begyndelsen af marts blevet en del af bestyrelsen i den kendte isenkræmmerkæde Imerco.

Disse bestyrelser er Daniel Goldschmidt en del af
Her er de bestyrelser i M. Goldschmidt Holding-koncernen, som Daniel Goldschmidt er en del af:
  • M. Goldschmidt Holding (siden august 2012)
  • Danish Aerospace Company (siden september 2016)
  • Danish Aerospace Medical Company (siden oktober 2016)
  • Aquaporin Space Alliance (siden oktober 2016)
  • Aquaporin (siden december 2016)
  • Imerco Holding (siden marts 2017)
  • Imerco (siden marts 2017)

Selvom Mikael Goldschmidt i slutningen af 2015 trak sig som bestyrelsesmedlem i koncernens selskaber, er der dog ingen aktuelle planer om, at han vil trække sig helt, da han stadig vil påvirke koncernens udvikling i de næste mange år. Det fortæller hans personlige assistent, Christina Hvidtfelt, i et skriftligt svar til Finans.

»Daniel Goldschmidts indtræden i Imerco – og herunder også i de øvrige selskaber i koncernen – sker som en konsekvens af et ønske om familierepræsentation i de respektive bestyrelser, idet Mikael Goldschmidt ønsker at øge sin indflydelse som ejer og administrerende direktør for hele koncernen, hvorunder – og i særlig grad – Mikael Goldschmidt ønsker at deltage aktivt i den løbende drift af koncernens mange selskaber. På denne baggrund er det hensigtsmæssigt, at Daniel Goldschmidt således er familierepræsentant i bestyrelsessammenhæng,« skriver den personlige assistent på vegne af Mikael og Daniel Goldschmidt.

Ifølge Goldschmidt-familien går der endnu lidt tid, inden et eventuelt endeligt generationsskifte finder sted.

»Men det er ejerens og familiens opfattelse, at det altid er godt at fremtidssikre koncernen, så der – uanset hvad fremtiden måtte bringe – vil være ejerrepræsentation på relevante niveauer i koncernen,« skriver den personlige assistent på vegne af familien.

M. Goldschmidt Holding blev grundlagt i 1979, har en egenkapital på næsten 2,8 mia. kr. og beskæftiger mere end 1.350 medarbejdere fordelt på 25 virksomheder primært i Danmark.

Koncernens virksomheder gør sig hovedsageligt inden for ejendomme, værdipapirer og luftfart.

Læs også
Top job